'Remy is er niet meer, maar hij is overal'

  • in Peuter
  • 4
  • 7841
  • 27/01/2016

Van sommige posts op social media krijg je direct kippenvel. Helaas is het bericht van Dirk Kuijt (niet de voetballer) uit Katwijk aan den Rijn er ook zo een. Zijn zoontje Remy kwam om tijdens een auto-ongeluk, terwijl hij, z’n vrouw en andere zoon Dex het overleefden.

Dirk schreef een prachtige post op Facebook over het verlies van zijn zoon en hoe hij en de rest van zijn gezin een weg proberen te vinden om ermee om te gaan. Er is echter, zoals hijzelf schrijft, naast alle hartverscheurende ellende ook iets positiefs te melden. Ze hadden de organen van hun zoon Remy namelijk beschikbaar gesteld voor donatie. Nu zijn ze door de transplantatiecoördinator van desbetreffend ziekenhuis op de hoogte gesteld dat Remy hiermee een jongetje van zeven jaar heeft kunnen redden en het leven van een 65-jarige man een stuk draaglijker is geworden omdat hij Remys nieren heeft mogen ontvangen.

In Nederland is het nog steeds niet vanzelfsprekend om donor te zijn, terwijl dit ontzettend eenvoudig te regelen is. Daarnaast zijn mensen vaak bang door onjuiste informatie. Maar het is echt zó ongelooflijk belangrijk dat er meer mensen donor worden. Wie weet kan ooit het leven van jouw kind hiermee gered worden bijvoorbeeld! Dirk schrijft over het verlies van zijn kind en het nieuws over zijn organen in deze ontroerende post.

Ga naar wordookdonor.nl.

Black clouds & silver liningsHet is 2 maanden geleden dat ons leven veranderde van “huisje boompje beestje” in “huisje...

Geplaatst door Dirk Kuijt op maandag 25 januari 2016

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50