Redenen om het geslacht van je baby niet te willen weten

Redenen om het geslacht van je baby niet te willen weten
  • in Baby
  • 1
  • 6251
  • 11/07/2022

“Wat ontzettend leuk! Is het een jongen of een meisje?”, vroeg ik op een verjaardag aan een kennis die trots met een prachtig buikje stond te pronken. “Dat weten we nog niet”, zei ze tot mijn grote verbazing. Ze was al 25 weken zwanger en wist niet wat het geslacht was van de baby. Ik kon maar niet begrijpen waarom niet wil weten of je een jongen of een meisje krijgt, maar hoe langer ik met haar in gesprek was hoe beter ik de keuze begon te snappen. Hier zijn een aantal redenen om het geslacht van je kindje niet te willen weten.

Het is de grootste verrassing van je leven

Wanneer was je voor het laatst echt verrast in het leven? Juist, dat kun je je misschien niet eens meer herinneren en anders is het aantal verassingen waarschijnlijk op één hand te tellen. Er is natuurlijk geen grotere verrassing dan er bij de geboorte achter komen of je een dochter of zoon groot mag brengen.

Je ontwikkelt een andere band tijdens de zwangerschap

Als je het geslacht al weet, ken je veel eigenschappen van de baby toe aan het geslacht. Trapt een jongetje vaak hard in de buik dan 'zal het wel een voetballertje worden'. Als je niet weet of het een jongetje of meisje wordt, dan betekenen die harde schopjes misschien wel een pittig karakter.

Je bent niet teleurgesteld

Vol verwachting gaan jullie samen naar de echo om erachter te komen wat het wordt. Na twee jongens hoop je heel stiekem dat het dit keer een meisje is, maar het blijkt dat je nogmaals een jongenskamer in gaat richten. Lichtelijk teleurgesteld ga je weer naar huis. Als je er na de bevalling pas achter komt en je daar met een klein hoopje op je arm ligt, is de kans dat je teleurgesteld bent over het geslacht of de inrichting van de babykamer nihil.

Je beleeft de bevalling op een andere manier

De motivatie om door te gaan is na een paar uur weeën wegpuffen misschien wel een stuk groter als je niet weet of het een jongetje of meisje wordt. De nieuwsgierigheid is op dit punt zo groot geworden dat die baby er gewoon uit moet!

Er wordt veel gespeculeerd

Niet alleen bij jou en je partner heerst er nieuwsgierigheid. Ook in je omgeving zijn ze niet meer te houden, sommige mensen verdenken je er zelfs van dat jullie het wel weten maar het niet willen vertellen. Ook worden er allemaal theorieën en fabeltjes op je losgelaten, ‘ze krijgt zeker een jongen, want ze draagt haar buik naar de voorkant!’. Misschien wordt er zelfs wel een wedje gelegd op kantoor.

Geen stereotypering

In een tijd waarin homo’s en transgenders normaal zijn, is het eigenlijk niet vreemd om een kind gender neutraal het leven in te sturen. Misschien is het een meisje dat helemaal niet van een roze kamer houdt of juist een jongen die poppen interessanter vindt dan voetbal. Who knows?

Omdat het uiteindelijk toch niet uitmaakt

We willen natuurlijk allemaal het liefst een gezond kind ter wereld brengen. Het geslacht is uiteindelijk niet van wereldbelang!

Wilde jij het geslacht weten tijdens de zwangerschap?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Lady-Whistledown

    Heb je een speciale reden nodig om het geslacht niet te willen weten? Ik vind dat een beetje vreemd. Niemand vraagt toch ook aan zwangeren waarom ze juist wel het geslacht zouden willen weten?

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50