Rare dingen die men vraagt als je net een baby hebt gekregen

Rare dingen die men vraagt als je net een baby hebt gekregen

Je hebt net een baby gekregen en je hele wereld is op z'n kop gezet. Je moet elkaar leren kennen, terwijl je ondertussen probeert borstvoeding op gang te krijgen of het flesjesmaken in de vingers probeert te krijgen, luiers aan het verschonen bent en niet weet of je van voor of achter leeft vanwege het slaapgebrek. En dan, in die periode van je leven, krijg je een aantal hele vreemde opmerkingen toegespeeld. 

Bijvoorbeeld:

- "Wanneer komt de volgende?"
Ja echt, mensen vragen het op het moment dat de hechtingen de boel down under nog bij elkaar houden... Alsof je zin hebt om na te denken over een volgende kindje, als je baarmoeder haar oorspronkelijke grootte nog lang niet heeft bereikt! 

- "En? Hoe was je bevalling?"
Deze vraag stelt íedereen je en hoewel je aan een goede vriendin graag in geuren en kleuren vertelt hoe alles is verlopen, zit je er niet bepaald op te wachten om je pijnlijke, heftige, genante details uit de doeken te doen bij een collega of willekeurige voorbijganger in de supermarkt. 

- "Slaapt 'ie al door?"
Je baby heeft nog het witte huidsmeer achter de oortjes zitten als je deze vraag voor het eerst gesteld krijgt. Nee, je baby slaapt niet door. En dat is normaal, want pasgeboren baby's hebben geen dag- nachtritme. 

Lees ook:
Deze rotopmerkingen kregen onze lezeressen tijdens de kraamtijd

- "Ben je niet heel moe?"
Ja, dat ben je dus wel. Je hebt anderhalve dag niet geslapen doordat je aan het bevallen was, kon daarna door de adrenaline niet in slaap komen en hebt momenteel een baby die iedere twee uur een slokje wil drinken en daarna overeind gehouden moet worden voor een boertje. Ben je niet mee? Jawel. Heel erg.

- "Is het een jongen of een meisje?"
Toegegeven: familieleden en vrienden weten hoogstwaarschijnlijk wel of je een zoon of dochter hebt gebaard, maar op straat zal je deze vraag ongetwijfeld vaker krijgen dan je had verwacht. Want wat denk je zelf, als er een baby met haarbandje onder een roze dekentje ligt? Of als de baby een blauwe hoody met auto's erop aan heeft in de Maxi Cosi?

- "Haha, zit er nog eentje in ofzo?"
Degene die dit roept, wijst waarschijnlijk lachend naar het leeggelopen restant van wat eens je prominente, prachtige babybuik was. En ondanks dat je helemaal niet bezig was met je uiterlijk (je hebt wel wat anders om je druk over te maken), is het toch een nare opmerking. Bereid je er echter maar op voor, je zal hem vaak genoeg krijgen. Een goed antwoord: "Ja, ze zijn er eentje vergeten!"

- "Hij lijkt niet op zijn vader he, weet je zeker dat 'ie van hem is, haha?"
Een opmerking die altijd als grap bedoeld is, maar vaak niet heel erg grappig is. Want heel eerlijk: kan een pasgeboren baby nu echt op iemand lijken met z'n dikke oogjes en verfrommelde neusje. Is het dan nodig om te suggereren dat de moeder in kwestie haar partner niet helemaal trouw is geweest? Nee. 

Wat is de raarste opmerking die jij hebt gekregen?

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


 • Peepah

  Ik kreeg laatst de vraag of ik niet liever een ander kindje had gewild. Nee, deze is prima. Slaapt al door enzo. En een meisje dan ? Nee deze is prima.

 • AshleyJessy

  Een oud collega; ah wat een mooi ventje, bel me maar als je een mooie dochter wilt!

  (Zoontje was toen 3 weken oud .. )

 • Rlyblue

  Lol kan me voorstellen dat dit vekeerd valt, zeker als je vol hormonen zit , maar ik vind hemvergens ook wel grappig.

 • Iris--1992

  Ja mn schoonvader kan dat goed, hij zij idd nadat hij een 1.5 uur nadat de baby geboren was langs kwam in t ziekenhuis vroeg of ik nog steeds zwanger was

 • MamaJL

  Ze hebben nooit gevraagd of de kinderen wel van hun vader zijn. Die lijken als twee druppels water én alle kinderen op elkaar.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50