Rare dingen die men vraagt als je net een baby hebt gekregen

Rare dingen die men vraagt als je net een baby hebt gekregen
  • in Moeder
  • 1
  • 74212
  • 17/09/2021

Je hebt net een baby gekregen en je hele wereld is op z'n kop gezet. Je moet elkaar leren kennen, terwijl je ondertussen probeert borstvoeding op gang te krijgen of het flesjesmaken in de vingers probeert te krijgen, luiers aan het verschonen bent en niet weet of je van voor of achter leeft vanwege het slaapgebrek. En dan, in die periode van je leven, krijg je een aantal hele vreemde opmerkingen toegespeeld. 

Bijvoorbeeld:

- "Wanneer komt de volgende?"
Ja echt, mensen vragen het op het moment dat de hechtingen de boel down under nog bij elkaar houden... Alsof je zin hebt om na te denken over een volgende kindje, als je baarmoeder haar oorspronkelijke grootte nog lang niet heeft bereikt! 

- "En? Hoe was je bevalling?"
Deze vraag stelt íedereen je en hoewel je aan een goede vriendin graag in geuren en kleuren vertelt hoe alles is verlopen, zit je er niet bepaald op te wachten om je pijnlijke, heftige, genante details uit de doeken te doen bij een collega of willekeurige voorbijganger in de supermarkt. 

- "Slaapt 'ie al door?"
Je baby heeft nog het witte huidsmeer achter de oortjes zitten als je deze vraag voor het eerst gesteld krijgt. Nee, je baby slaapt niet door. En dat is normaal, want pasgeboren baby's hebben geen dag- nachtritme. 

Lees ook:
Deze rotopmerkingen kregen onze lezeressen tijdens de kraamtijd

- "Ben je niet heel moe?"
Ja, dat ben je dus wel. Je hebt anderhalve dag niet geslapen doordat je aan het bevallen was, kon daarna door de adrenaline niet in slaap komen en hebt momenteel een baby die iedere twee uur een slokje wil drinken en daarna overeind gehouden moet worden voor een boertje. Ben je niet mee? Jawel. Heel erg.

- "Is het een jongen of een meisje?"
Toegegeven: familieleden en vrienden weten hoogstwaarschijnlijk wel of je een zoon of dochter hebt gebaard, maar op straat zal je deze vraag ongetwijfeld vaker krijgen dan je had verwacht. Want wat denk je zelf, als er een baby met haarbandje onder een roze dekentje ligt? Of als de baby een blauwe hoody met auto's erop aan heeft in de Maxi Cosi?

- "Haha, zit er nog eentje in ofzo?"
Degene die dit roept, wijst waarschijnlijk lachend naar het leeggelopen restant van wat eens je prominente, prachtige babybuik was. En ondanks dat je helemaal niet bezig was met je uiterlijk (je hebt wel wat anders om je druk over te maken), is het toch een nare opmerking. Bereid je er echter maar op voor, je zal hem vaak genoeg krijgen. Een goed antwoord: "Ja, ze zijn er eentje vergeten!"

- "Hij lijkt niet op zijn vader he, weet je zeker dat 'ie van hem is, haha?"
Een opmerking die altijd als grap bedoeld is, maar vaak niet heel erg grappig is. Want heel eerlijk: kan een pasgeboren baby nu echt op iemand lijken met z'n dikke oogjes en verfrommelde neusje. Is het dan nodig om te suggereren dat de moeder in kwestie haar partner niet helemaal trouw is geweest? Nee. 

Wat is de raarste opmerking die jij hebt gekregen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Charliecharlie

    Veel vragen vind ik niet erg, eigenlijk alles wat er staat hier kan ik wel hebben. Maar de vraag “is hij wel van jou” tegen mijn man, of in “ha-ha” vorm ván mijn man heeft me altijd instant (inwendig) geïrriteerd gemaakt. Weet ook niet waarom. Het is maar een grapje maar heb je net met pijn en moeite een kind gebaard, word je een beetje uitgemaakt voor vreemdganger 🤣

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50