Proftennisster Venus Williams is een Barbie rolmodel

Proftennisster Venus Williams is een Barbie rolmodel
 • in Overig
 • 0
 • 446
 • 24/05/2024

Barbie viert haar 65-jarige jubileum en eert de impact van sport op het zelfvertrouwen van jonge meisjes; door het introduceren van rolmodelpoppen van negen inspirerende sportvrouwen wereldwijd. Een van de poppen is groot Amerikaans tennisster Venus Williams.

In samenwerking met Voiceinsport wil Barbie meisjes aanmoedigen om actief te blijven door behulp van mentorschap. Samen organiseren zij inspirerende virtuele mentorsessies met de Barbie rolmodellen.

Met het Barbie Dream Gap Project streeft het merk naar een gelijke wereld voor meisjes, zowel in sport als daarbuiten.

Krista Berger, Senior Vice President van Barbie en Global Head of Dolls, Mattel zegt: “We zijn er trots op dat we het momentum rond vrouwen in de sport kunnen blijven aanwakkeren door deze negen atleten te verwelkomen als onze nieuwste rolmodellen. De unieke rolmodel poppen dienen als een belichaming van onze gedeelde waarden van passie, zelfbeschikking en individualiteit. We hopen dat elk jong meisje haar passies kan najagen en haar dromen kan waarmaken.”

Barbie viert verder haar 65-jarig jubileum met nieuwe sportpoppen en speelsets zoals een gehele turnset. Daarnaast brengen ze een aparte Barbie Inspiring Woman Kristi Yamaguchi pop uit, die de kunstschaatskampioene eert. Venus Williams, een van de rolmodellen bij Barbie, geeft aan: “Gedurende mijn hele carrière ben ik altijd gedreven geweest door het idee om glazen plafonds te verbrijzelen en trouw te blijven aan mezelf. De missie van Barbie had niet beter kunnen aansluiten bij dat ethos. Ik ben vereerd om erkend te worden als een rolmodel van de sport. Ik bundel dan ook graag mijn krachten met Team Barbie om de volgende generatie jonge meisjes in staat te blijven stellen om nooit te stoppen met het geloven in hun dromen.”

Zo heeft Barbie rolmodel poppen gemaakt ter ere van negen vrouwenatleten die grenzen hebben verlegd over de hele wereld. Het assortiment van de poppen bestaat uit de fans hun favoriete sportcarrières.

Het is inmiddels bekend dat meisjes die aan teamsporten meedoen sneller geloven in hun capaciteiten, tonen meer leiderschapsambitie en hebben meer zelfvertrouwen. Met deze kennis brengt Barbie inspirerende verhalen samen om meisjes te laten zien dat alles mogelijk is als je je passies volgt. 

Negen van de inspirerende rolmodellen zijn:

 • Venus Williams (VS): tennisster en Olympisch kampioen. Als eerste vrouw met gelijk prijzengeld als de mannen op Wimbledon heeft ze talloze barrières doorbroken.
 • Christine Sinclair (Canada): voetbalster met de meeste doelpunten ooit (190), een icoon in het Canadese voetbal.
 • Mary Fowler (Australië): voetbalster die op 16-jarige leeftijd debuteerde op het FIFA-wereldkampioenschap en sindsdien een ster is voor clubs: Matilda’s en Manchester City.
 • Estelle Mossely (Frankrijk): boksster, Olympisch kampioen en winnaar van vele wereldkampioenschappen in het amateur boksen.
 • Alexa Moreno (Mexico): turnster en eerste vrouwelijke wereldmedaillewinnaar uit Mexico, erkend door Forbes als een van de machtigste vrouwen van Mexico.
 • Rebecca Andrade (Brazilië): turnster met olympisch goud en zilver, en tweevoudig wereldkampioen.
 • Susana Rodriguez (Spanje): paratriatleet en arts tijdens de pandemie, bekend van de cover van TIME magazine in 2021.
 • Federica Pellegrini (Italië): zwemster, eerste vrouw onder vier minuten op de 400 meter vrije slag en lid van de IOC Atletencommissie.
 • Ewa Swoboda (Polen): sprintster, Europees kampioen, wereldrecordhouder op de 60 meter met 7,01 seconden.

Barbie wil jonge meisjes inspireren om te blijven sporten en hun passies na te jagen door pioniersverhalen te delen en de aandacht voor vrouwen in de sport te vergroten!

Beeld: mattel.com
Bron: mattel.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50