Prachtige foto's van een bevalling op de achterbank

Prachtige foto

Iedereen die ooit is bevallen weet hoe intens het is. En dat je blij mag zijn dat je dit in een veilige omgeving als je eigen slaapkamer of een steriele ziekenhuiskamer kunt meemaken. Zo nu en dan komt er echter een nieuwbericht voorbij over een moeder die haar kind onderweg naar het ziekenhuis heeft gekregen, maar meestal is daar geen fotomateriaal van. Deze keer wel, dankzij geboortefotograaf Paulina Splechta.

Paulina vertelt het bijzondere verhaal: “Ik mocht de bevalling fotograferen van Paula en Joe D’Amore die hun derde kindje verwachtten. De bevalling begon thuis en op het laatste moment voor de daadwerkelijke geboorte, besloot Paula naar het ziekenhuis te willen. Paula en Joe gingen samen in de auto en ik ben in mijn eigen auto achter ze aan gereden. Op de parkeerplaats van het ziekenhuis rende ik naar de auto van Paula toe, waar ik zag hoe vader Joe het hoofdje van zijn dochter Daniella al vast had!”

Duidelijke rolverdeling
“Het mooie aan deze geboorte, was dat iedereen heel goed wist wat er van hem of haar werd verwacht. Zelfs op deze vreemde locatie, in de auto op het parkeerterrein van het ziekenhuis. De doula was er om Paula te ondersteunen, vader Joe pakte rustig zijn dochter aan, het verplegend personeel kwam op hetzelfde moment aangerend vanuit het ziekenhuis en wist op dat moment precies wat er van ze werd verwacht. Ook de verloskundige, die nog maar net op tijd aan kwam op het parkeerterrein, sprong direct in haar rol: ze hielp de baby geboren worden en legde haar op de borst van haar moeder.

Wat - naast de locatie - bovendien bijzonder was aan deze bevalling, was dat Paula’s eerste bevalling een keizersnede was geweest. Deze bevalling was dus de tweede vaginale bevalling na een keizersnede en in Amerika is dat alleen al iets wat niet vaak voorkomt.

Tip van een geboortefotograaf
Fotograaf Paulina heeft tot slot nog een boodschap voor alle moeders die binnenkort een bevalling in de agenda hebben staan: “zorg ervoor dat iedereen die betrokken zal zijn bij de bevalling weet wat jij als moeder belangrijk vindt aan het bevallen. Zolang iedereen weet wat jouw wensen zijn - en dit medisch verantwoord is - wordt de bevalling een prettige ervaring. Zelfs als die niet helemaal verloopt zoals verwacht.”

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50