Peuteryoga: alles wat je wilt weten

Peuteryoga: alles wat je wilt weten
  • in Peuter
  • 1
  • 723
  • 04/05/2023

Ben je op zoek naar een nieuwe activiteit voor je peuter, of wil je hem gewoon kennis laten maken met iets nieuws?  Denk eens aan peuteryoga! Een ontspannen en creatieve les vol met nieuwe uitdagingen. Concentratie en uithoudingsvermogen wordt hier op een laagdrempelige manier op de proef gesteld. 

Bij yoga denk je waarschijnlijk aan ademhalingsoefeningen, yogahoudingen en concentratie houden. Dat is uiteraard voor volwassenen bedoeld want je ziet je kleintje niet een hele les stilzitten. Peuteryoga is anders dan volwassenyoga. Het is speciaal ontwikkeld voor het uithoudings- en concentratievermogen van peuters. De lessen zijn uiteraard aangepast naar hun behoeftes en staan in het teken van bewustwording. 

Gezond  

Peuteryoga is ook nog eens heel gezond. Het uitoefenen van deze yoga zorgt voor een goede bloedsomloop en stimuleert de werking van de spieren en organen bij je kleintje. In peuteryoga wordt er op een speelse manier gezocht naar balans tussen actieve- en ontspannen oefeningen.  

Voordelen 

Er zijn veel voordelen aan peuteryoga, het is goed voor zowel fysieke als de mentale ontwikkelingen; 
•    Ten eerste stimuleert het de motoriek van je peutertje. Door de verschillende houdingen wordt de motoriek ontwikkeld 
•    Ook helpt yoga bij peuters bij hun concentratie vermogen. Proberen om zo lang mogelijk stil te staan en te focussen op één punt, helpt bij het leren concentreren 
•    Ook leert je peuter zijn of haar lichaam beter kennen.  
•    De fantasie en creativiteit wordt geprikkeld door het uitoefenen van yoga 
•    Als laatste zorgt yoga voor een sterk en soepeler lichaam bij je peuter. 

Online of offline 

Als je peuteryoga wilt introduceren aan je kindje, kan je ervoor kiezen om te beginnen met het opzetten van een peuteryoga filmpje. Er zijn tal van filmpjes op YouTube te vinden waar peuteryoga op een kinderlijke manier wordt voorgedaan en uitgelegd. Je kunt nu peilen of je kind geïnteresseerd is of juist helemaal niet. Is je peuter enthousiast? Dan kan je ervoor kiezen om een fysieke peuteryoga les te volgen. Er worden ook peuteryoga lessen in groepsverband gegeven. Heb je meteen een kans om nieuwe mamavriendinnen te maken! 

Lees ook:

Tien minuten yoga voor zwangere vrouwen 
Dansles krijgen van peuters: waarom niet?

Bron: Wereldvanyoga

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Nog-even!

    En wat zijn de nadelen van dat je je kind al jong met het hindoeïsme laat kennismaken en daarvoor laat openstellen? Dat is uiteindelijk wel de bron van yoga.... Dat mag. Maar wees je er bewust van.

    https://www.trouw.nl/religie-filosofie/hoe-het-westen-aan-de-haal-ging-met-yoga-het-draait-niet-om-een-soepel-lichaam~b9b464c0/

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50