Paus moedigt borstvoeding geven in het openbaar aan

Paus moedigt borstvoeding geven in het openbaar aan

Onlangs moedigde paus Franciscus moeders tijdens een viering in de Sixtijnse kapel aan hun baby's de borst te geven. Tijdens een speciale doopviering waren er vanzelfsprekend veel baby's en kinderen aanwezig. achtentwintig in totaal. De paus gaf aan dat de moeders hun (huilende) baby's gewoon borstvoeding mochten geven: de Maagd Maria deed dit immers ook gewoon", zei hij vervolgens.

Zonder schaamte

Toen de baby's tijdens de lange misviering één voor één begonnen te huilen, merkte de paus op dat ze wellicht honger hadden. "Zo gaat dat nu eenmaal. Moeders, ga jullie gang en geef borstvoeding zonder schaamte. Net zoals maagd Maria Jezus destijds ook voedde" zei hij.

Radio Vaticaan berichtte over de doopviering en de oproep van de paus. 

Niet de eerste keer

Het was niet de eerste keer dat de paus opkwam voor het recht om in het openbaar borstvoeding te geven. In 2013, toen hij tijdens een gelijkwaardige ceremonie baby's doopte, moedigde hij ook al de moeders aan hun huilende baby's de borst te geven.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50