Pas op: tuinslang kan gevaarlijker zijn dan je denkt...

Pas op: tuinslang kan gevaarlijker zijn dan je denkt...

Het belooft weer een heerlijk warme dag te worden en veel van ons gaan dan ook lekker met de kinderen in de tuin spelen. Super fijn, maar we moeten als ouders altijd alert zijn.

Onze kinderen moeten ingesmeerd worden en we moeten uiteraard alert zijn op verdrinkingsgevaar als we de kleintjes in een opblaasbadje loslaten. Maar er is nog een gevaar waar je misschien nog niet helemaal over hebt nagedacht: de tuinslang.

Kokend heet

Als die namelijk de hele dag in de volle zon aan het branden is, kan het water - dat er altijd nog in zit - kokend heet worden. Wees hier dus van bewust als je kleintje met de tuinslang wil gaan spelen of als je hem of haar laat helpen bij het water geven van de plantjes. Nu is het voor laatstgenoemde ook niet bepaald bevorderend om besproeid te worden met kokend water, het is natuurlijk nog véél erger als je kinderen met heet water in aanraking komen. 

Brandwonden ontstaan in dat geval namelijk veel te snel. Laten we dus alert zijn! 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • AshleyJessy

    Goed dat jullie hiervoor waarschuwen!

    Misschien ook handig om mensen te waarschuwen dat ze de kinderwagen of maxicosi niet afdekken met een hydrofiele of dekentje tegen de zon! Het word binnen 10 min 40 GRADEN onder dat dekentje!

  • Nog-even!

    Datzelfde geldt voor de dekjes over kinderwagens: gebruik ze niet in de zomer!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50