Pas op: tuinslang kan gevaarlijker zijn dan je denkt...

Pas op: tuinslang kan gevaarlijker zijn dan je denkt...
 • in Kinderen
 • 2
 • 10331
 • 08/09/2023

De hitte blijft voorlopig nog even aan en velen van ons gaan lekker met de kinderen in de tuin spelen met de tuinslang. Superfijn, maar we willen je wel graag waarschuwen om alert te zijn!

Onze kinderen moeten ingesmeerd worden en we moeten uiteraard alert zijn op verdrinkingsgevaar als we de kleintjes in een opblaasbadje loslaten. Maar er is nog een gevaar waar je misschien nog niet helemaal over hebt nagedacht: de tuinslang.

Kokend heet water uit de tuinslang

Als de tuinslang namelijk de hele dag in de volle zon aan het branden is, kan het water - dat er altijd nog in zit - kokend heet worden. Wees hier dus van bewust als je kleintje met de tuinslang wil gaan spelen of als je hem of haar laat helpen bij het water geven van de plantjes. Nu is het voor laatstgenoemde ook niet bepaald bevorderend om besproeid te worden met kokend water, het is natuurlijk nog véél erger als je kinderen met heet water in aanraking komen.

Brandwonden ontstaan in dat geval namelijk veel te snel. Laten we dus alert zijn!

Lees ook:

Verdrinken buiten het zwembad: dit moet je weten
De grote zomer bucketlist: 40 dingen om deze zomer te doen met je gezin

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


 • AshleyJessy

  Goed dat jullie hiervoor waarschuwen!

  Misschien ook handig om mensen te waarschuwen dat ze de kinderwagen of maxicosi niet afdekken met een hydrofiele of dekentje tegen de zon! Het word binnen 10 min 40 GRADEN onder dat dekentje!

 • Nog-even!

  Datzelfde geldt voor de dekjes over kinderwagens: gebruik ze niet in de zomer!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50