Ouders worden steeds creatiever: steeds minder gebruik van normale geboortekaartjes

Ouders worden steeds creatiever: steeds minder gebruik van normale geboortekaartjes

Geboortekaartjes krijgen is altijd leuk en tegenwoordig maken ouders het zo uitgebreid als maar kan. Veel ouders investeren graag in een mok, t-shirt of zelfontworpen kaart voor hun pasgeboren kindje en dat mag vaak best wat kosten.

Mooie herinnering

“Ouders willen tegenwoordig dat het kaartje een mooie herinnering is voor later”, vertelt illustrator Annelies van ontwerpstudio Festlab. “Ze denken er langer over na, hebben meer geld over voor iets op maat. Ze willen hun persoonlijkheid en de identiteit van hun gezin in het kaartje zien. Als ze graag reizen, dan nemen ze bijvoorbeeld een exotisch landschap op hun kaart. Soms speculeren ze zelfs al over de identiteit van hun kindje: ‘De papa heeft krullen, dus teken ons kleintje ook maar met krullen.’”

Simpel stukje briefpapier

Steeds meer ouders willen méér dan een simpel stukje briefpapier voor de komst van hun baby. Afgestemd op de kinderkamer of met bijbehorende T-shirts en mokken. Het is niet zeker waar dit vandaan komt, maar veel ontwerpstudio’s denken dat social media een grote rol speelt in de wensen van kersverse ouders. Ontwerper Karlijn van Kadeco, een andere bekende ontwerpstudio vertelt: “Ik voel dat sociale media sterk bepaalt wat ouders willen.’’

Druk

“Het legt wel wat druk op hen, denk ik”, voegt Annelies van Festlab toe. “Ze moeten echt iets kunnen delen waar ze trots op zijn, dat nog niemand anders had en dat helemaal ‘hen’ is. Plus, ze zien overal wat andere ouders doen. Het draait misschien wel een beetje om status en om meteen al te tonen dat je toegewijde ouders zal zijn.’’

Hoe zagen de geboortekaartjes van jouw kinderen eruit?

Lees ook

De 10 meest beschamende gedichten op geboortekaartjes
Originele teksten en gedichten voor op het geboortekaartje

Bron: HLN

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50