Ouders besluiten: kinderen krijgen GEEN cadeautjes met de feestdagen

Ouders besluiten: kinderen krijgen GEEN cadeautjes met de feestdagen

Cadeautjes horen bij de feestdagen, toch? Een zak vol leuke dingetjes van Sint en Piet en een paar weken later een berg cadeaus onder de kerstboom. Voor sommige ouders is het een beetje veel. 

Als kind was er niets leuker dan de decembermaand. Midden in de nacht naar beneden sneaken om te kijken of er een cadeautje of snoepje in mijn schoen zat en op 5 december vol spanning afwachten op wat de Sint in de zak had gestopt. Om met Kerst een kleinigheidje onder de kerstboom uit te mogen pakken. Ik heb er warme herinneringen aan. Niet eens per se aan het speelgoed, maar aan het feit dat we met z'n allen zo verrast werden. 

Géén cadeaus! 

Mila Kunis en Ashton Kutcher, je weet wel, dat lieve Hollywood-koppel met twee jonge kinderen, besloten dat ze het de komende decembermaand een stuk rustiger aan willen doen als het aan komt op cadeautjes voor hun kroost. "Vorig jaar kreeg Wyatt (hun driejarige dochtertje, red.) een hele berg cadeaus. Niet van ons hoor, van onze ouders! Het sloeg nergens meer op. Het meisje waardeert één cadeautje niet eens meer en dat vinden we een slechte zaak. We hebben onze ouders gesmeekt of ze zich komende Kerst in willen houden. Maximaal één cadeautje en als ze dan toch graag iets willen geven, mogen ze doneren aan een goed doel."

Veel fans zijn het niet met het stel eens. Bij feestdagen horen cadeaus. Wij snappen het echter wel. Als je zo rijk en beroemd bent, worden de kinderen het hele jaar door natuurlijk al verwend. Door het met Kerst klein te houden, is dat misschien wel juist wat de kinderen nodig hebben. 

Teveel speelgoed

In de jaren '50 deden onze (groot)ouders het met zo'n twee speelgoedauto's of een pop per kind. Inmiddels is dat bijna niet meer voor te stellen. Kinderen hebben tegenwoordig hele kasten vol speelgoed in alle soorten en maten. Teveel speelgoed kan er echter voor zorgen dat kinderen zich minder goed leren concentreren. Je hoeft je niet direct zorgen te maken om concentratiestoornissen, maar er zit wel íets in: als er zoveel te doen is, is het lastig je te focussen op één ding. Daarnaast kan een overvloed aan speelgoed ervoor zorgen dat kinderen het gevoel hebben dat alles mogelijk is. Een gevoel waar ze als volwassenen last van krijgen, wanneer ze zelf hard moeten werken om te kunnen bekostigen wat ze graag willen hebben. 

Wat denken jullie? 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50