Oraal bevredigen man helpt tegen miskraam

Oraal bevredigen man helpt tegen miskraam

Mannelijk zaad bevat stoffen die het afstoten van een bevruchte eicel kunnen voorkomen, dat blijkt uit Nederlands onderzoek. Het sperma moet wel door de maag en mond worden opgenomen, dus door een man te oraal te bevredigen.  

Tegen afstoting

In het onderzoek dat gepubliceerd werd in het vakblad Journal of Reproductive Immunology staat dat het oraal bevredigen van een man, ofwel fellatio, de kans op een miskraam lijkt te verkleinen. Het onderzoek toont aan dat het doorslikken van sperma door zwangere vrouwen ‘een soort inenting is tegen afstoting van de vrucht’.

Antigenen

"Bekend is dat er antigenen in zaadvloeistof zitten. En het slijmvlies in de mond en de maag neemt antigenen sneller op dan het slijmvlies van de vagina, en remt het immuunsysteem efficiënter af. Het spijsverteringskanaal moet immers ook wijs worden uit allerlei antigenen uit voedsel," zegt Tess Meuleman van het Haga Ziekenhuis in Den Haag in de Volkskrant. Meuleman is eerste auteur van het onderzoek.

Miskraam

Van de groep vrouwen die een miskraam kregen, had ruim twintig procent minder orale seks dan de groep zonder miskramen. Meuleman wijst er wel op dat sperma geen wondermiddel is. Vrouwen moeten nu niet meteen denken dat een miskraam het gevolg is van te weinig orale seks, er zijn vele oorzaken van een miskraam.

Tags: Miskraam,

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50