Oproep: was jouw partner een held (op sokken) tijdens je bevalling?

Oproep: was jouw partner een held (op sokken) tijdens je bevalling?

Een bevalling is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor jou, maar ook voor je partner. De een is een rots in de branding, de ander een sta-in-de-weg en weer een ander gaat van z’n stokje… Hoe heef jouw partner je bevalling doorstaan? Wij willen het weten!

Mijn tweede bevalling duurde wat langer dan ik zelf had gehoopt, en ik denk dat mijn partner er ook zo in stond. Nadat het vruchtwater was gebroken, kwam de bevalling niet echt op gang. Twee avonden lang kreeg ik weeën, maar ’s nachts en overdag bleven ze uit. Desalniettemin was het een uitputtingsslag voor ons beiden. Tijdens de tweede avond zag ik mijn echtgenoot door mijn wimpers heel voorzichtig mijn hand loslaten en terug sluipen naar zijn bed. “Waar gaat dat naartoe” snauwde ik. Ja hallo, de weeën waren er nog steeds, maar hij voelde zich zo moe en wilde dolgraag even gaan slapen. Dacht het niet. Ik wakker, jij wakker. Maar nog geen twintig minuten later waren de weeën weer verdwenen en vielen we allebei in een diepe slaap…

Lees ook
9 bevallingstips voor vaders

Flauwvallen

Een vriendin vertelde weer dat het haar partner allemaal te veel werd. Bij de eerste aanblik van de bevalling zag hij sterretjes en ging hij tegen de vlakte. Hij kwam nog net op tijd bij om zijn eerste kind ter wereld zien komen.

Oproep

Wij zijn heel erg benieuwd hoe het jouw partner verging tijdens de bevalling. Pufte hij fijn met je mee, kon je hem niet luchten of zien, viel hij flauw, of was hij je absolute rots in de branding? Laat je reactie hieronder of op Facebook achter. Of stuur je verhaal in via ons speciale formulier (kan het ook anoniem).

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50