Oproep: voel jij je eenzaam nu je moeder bent?

Oproep: voel jij je eenzaam nu je moeder bent?
  • in Moeder
  • 0
  • 3062
  • 25/03/2018

Als moeder kun je je soms heel eenzaam voelen. En dan ben je niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de nieuwbakken ouders zich eenzaam voelt. Hoe zit dat bij jou? Voel jij je eenzaam nu je moeder bent?

Voor het onderzoek werden er 2.000 nieuwbakken ouders ondervraagd door Action for Children. Het blijkt dat ruim de helft toegeeft zich eenzaam te voelen nu ze ouder zijn.

Lees ook:
Thuisblijfmoeder zijn: is dat eenzaam of niet?

Onderzoek

Maar liefst 68 procent voelt zich afgesneden van familie en vrienden en ongeveer hetzelfde percentage zegt meer eenzaam te zijn nu ze vader of moeder zijn geworden. Volgens de onderzoekers heeft dat te maken met minder of geen werk meer hebben, verlof en minder geld te besteden hebben.

Opgebiecht

Op de site Scarymommy is bij de Confessionals te lezen:

“Ik haat het om te zien als mensen hun beste vrienden in hun posts taggen. Ik heb helemaal niemand die ik mijn vriendin kan noemen, laat staan een beste vriendin. Ik ben zo eenzaam. Het moederschap heeft me kapot gemaakt.

Een andere moeder bekent: “Ik ken niet eens zes mensen… Ik wil vriendinnen… Waarom moet eenzaamheid samengaan met het moederschap???”

Oproep: ben jij eenzaam als moeder?

Merk jij dat je steeds minder contact hebt met anderen nu je een kind hebt. Komt het omdat niemand in je vriendenkring kinderen heeft? Of vind je het vervelend om je af te spreken omdat je je kind dan moet achterlaten en je dan toch liever thuisblijft waardoor je steeds minder vaak wordt meegevraagd door vriendinnen? Of is er een andere reden waarom je je als moeder zo eenzaam voelt?

Mail je verhaal (max 350 woorden) naar chantal@babybytes.nl o.v.v. eenzaamheid en wie weet lees je je verhaal binnenkort op de site terug.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50