Oproep: ongemerkt zwanger zijn, heb jij dat meegemaakt?

Oproep: ongemerkt zwanger zijn, heb jij dat meegemaakt?

Afgelopen week was de 18-jarige Britt in het nieuws, nadat ze onverwachts beviel van een baby tijdens haar vakantie in Egypte. Ze was compleet verrast, want ze wist niet dat ze zwanger was. Maar hoe kun je nu niet doorhebben dat je zwanger bent? BabyBytes is benieuwd naar lezeressen die hier ervaring mee hebben en er meer over kunnen vertellen.

De meeste vrouwen merken dat hun lichaam allerlei lichamelijke veranderingen ondergaat als ze zwanger zijn: niet meer ongesteld, opgezwollen borsten, toename van gewicht, dikkere buik. Maar blijkbaar zijn er ook vrouwen die niets van deze of andere signalen merken.

Lees ook:
Prachtige foto's ter herinnering aan een onverwachte bevalling in supermarkt

Verdringen

Hoogleraar Verloskunde Jan Nijhuis legt aan RTLnieuws.nl uit hoe dat het ‘de optimale vorm van verdringing’ is. “Je ziet toch dat je borsten groter worden of je buik wat dikker, zou je denken. Maar als je er niet mee bezig bent, zie je dat niet. Hoe dat precies gaat, weet ik niet, maar je kunt tekenen negeren. Dat doen mensen ook met ziektes. Wij mensen zijn goed in verdringen.”

Volgens Nijhuis kan verdringen heel sterk zijn. Zo heeft hij zelf ervaren dat vrouwen slank de spreekkamer binnen gingen, maar zodra het nieuws bekend was dat ze zwanger waren, met een dikke buik de kamer verlieten. “Alsof ze het onbewust verborgen.”

Oproep

Heb jij een kind gekregen zonder dat je wist dat je zwanger was? BabyBytes is benieuwd naar jouw verhaal voor een artikel. Mag ook anoniem. Mail naar chantal@babybytes.nl o.v.v. Onbewust zwanger.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (16) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50