Oproep: hoe omschrijf jij het (pijnlijke) gevoel van je bevalling?

Oproep: hoe omschrijf jij het (pijnlijke) gevoel van je bevalling?

Ja, het deed vast pijn, om het nog maar zacht uit te drukken, maar Babybytes is benieuwd wat jij nu precies voelde toen het moment daar was. Waar we het over hebben: over je bevalling!

Ik heb zowel een keizersnede als een bevalling via de natuurlijke weg mogen ervaren. En ik moet zeggen dat als ik eerst een natuurlijke bevalling had gehad ik wel drie keer nagedacht zou hebben of ik nog wel een kind wilde. Ik vond het niet iets voor herhaling vatbaar. Die snijdende en vooral prikkende pijn, met dat ene moment waarop gevraagd werd of ik even wilde stoppen met persen vanwege de hoge hartslag van mijn kind, dat vergeet ik nooit meer. Dat was pijnlijker dan toen ze eruit helemaal kwam. Die opmerking van ervaren moeders als ‘die pijn vergeet je als je je kind in je armen hebt’, gaat bij mij niet helemaal op. Ik kan me dat nog héél goed herinneren.

Lees ook:
Eveline: 'Ik ben bang om te bevallen'

Keizersnede

Nee, geef mij maar een keizersnede als ik tussen twee ‘pijnen’ mag kiezen. Dat was ook geen pretje, en je hebt er langer last van, maar op de een of andere manier was die pijn ‘behapbaarder’. Vooral het litteken deed pijn. En ik liep de eerste dagen hartstikke krom om die pijn op te vangen. Daarna was het vooral een prikkende pijn en later voelde het van binnen soms niet echt prettig toen ik weer met mijn pilateslessen begon. En nu is er het nadeel dat het rondom het litteken ongevoelig is, zeg maar een beetje het tegenovergestelde van pijnlijk.

Oproep

Nu ben ik benieuwd wat voor gevoel jij bij je bevalling hebt ervaren. Was het een prikkende pijn, had je het gevoel dat je uit elkaar scheurde, had je het gevoel alsof er iets uit je lichaam werd getrokken, had je het idee dat je flauw ging vallen, had je het gevoel dat het daar beneden in brand stond, was je hele lichaam aan het trillen? Laat hieronder je reactie achter of op de Facebookpagina, of mail je verhaal naar chantal@babybytes.nl o.v.v. ‘bevalling’.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (10) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50