Oproep: hoe heb jij een IVF-behandeling ervaren?

Oproep: hoe heb jij een IVF-behandeling ervaren?

In mijn omgeving heb ik veel vriendinnen die niet op een natuurlijke manier zwanger konden worden. Het zal de leeftijd zijn, denk ik, want ze waren eind dertig, begin veertig. Gelukkig is het met behulp van IVF bij allen goed gekomen, maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen ervaring met deze behandeling. Daarom was ik zo onder de indruk van dit artikel dat ik tegenkwam dat ik graag met jullie wil delen en ik ben ook heel benieuwd wat jullie ervaring is.

Maggie Joslin: “IVF betekende het einde van mijn huwelijk”

Maggie lijdt aan ernstige endometriose na de geboorte van haar eerste dochter. Daarom onderging ze een IVF-behandeling om nog een kind te krijgen.

“Ik was heel gedreven om nog een baby te krijgen, maar mijn ex-man was eigenlijk blij genoeg met onze dochter. Na de behandeling werd ik ziek en kreeg ik een depressie. Hij kon het niet aan. Het was emotioneel en fysiek zwaar en het zorgde voor het einde van mijn huwelijk.”

Lees ook:
Gynaecoloog over vruchtbaarheid: 'Vrouwen worden te snel behandeld met IVF"

“Ik moest na de bevalling maar liefst negen weken in het ziekenhuis blijven en ik heb er allerlei gezondheidsproblemen aan overgehouden. Maar ik ben heel gelukkig met de geboorte van mijn tweede dochter Georgia. Ik kan wel zeggen dat ze ongeveer zoveel als een kleine auto heeft gekost, maar ze is het elke cent waard!”

Chris Hayler: “We zijn naar Griekenland gegaan voor onze baby Athena”

“Mijn partner Stacy en ik kozen voor IVF nadat we hadden ontdekt dat ze het Polycysteus ovarium syndroom (PCOS) heeft”, vertelt Chris. “Na twee pogingen IVF waren we heel verdrietig, omdat het maar niet lukte. We mochten nog een behandeling ondergaan. We konden het nog een keer in de kliniek proberen of we konden verder kijken.”

Nadat ze informatie hadden ingewonnen bij klinieken in Londen en Griekenland, besloot het stel om hun heil in het buitenland te zoeken.

“Die kliniek had zo’n hoog slagingspercentage, maar ook qua geld was het mogelijk om nog twee pogingen te doen en een maand lang in Griekenland te wonen. We ondergingen de eerste behandeling en die zorgde voor de geboorte van onze prachtige dochter die inmiddels 18 maanden oud is. Ze heet Athena. Ons leven veranderde compleet en dat hebben we allemaal te danken aan deze Griekse kliniek.”

Matt Dunne: “IVF was een emotionele achtbaan”

“Mijn vrouw Nikki heeft twee keer een IVF-behandeling ondergaan in 2009 nadat we moeite hadden om zwanger te worden”, vertelt Matt.

“We hadden voor onszelf besloten om twee pogingen te doen en het dan daarbij te laten aangezien we veel horrorverhalen van anderen hadden gehoord die het telkens bleven proberen en er een vermogen aan uitgaven. Onze eerste poging was een goede ervaring en hadden we hoge verwachtingen. Maar toen het mislukte, voelden we ons verschrikkelijk en hadden we het gevoel dat we iets kwijt waren geraakt. De tweede keer hadden we geen verwachtingen en het was ook een nare ervaring. Toen ook deze poging mislukte hebben we geen traan gelaten en waren we blij dat het voorbij was."

Het stel probeerde via een andere weg hun gezin uit te breiden. 

“Vervolgens hebben we adoptie geprobeerd en nu hebben we twee prachtige jongens met wie we ons zeer gelukkig prijzen. We hebben een aantal vrienden voor wie IVF wel een succes is geweest en ook vrienden bij wie het, net als bij ons, niet gelukt is. De emotionele achtbaan is zo pijnlijk en traumatisch. De mentale steun die je eigenlijk nodig hebt wordt onderschat en mensen zijn vaak niet goed voorbereid op wat ze te wachten staat.”

Ben jij zwanger geraakt via IVF of is het juist niet gelukt? Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en wil daar graag een mooi artikel van maken met verschillende verhalen. Je kunt je verhaal achterlaten in het contactformulier hieronder.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50