Oproep: heb jij je eicellen laten invriezen?

Oproep: heb jij je eicellen laten invriezen?

Je kunt eicellen laten invriezen vanwege medische redenen, maar het gebeurt steeds vaker dat vrouwen in Nederland om niet-medische redenen hun eicellen laten invriezen. Heb jij je eicellen laten invriezen? Dan zijn we op zoek naar jouw verhaal.

Stel dat het je niet lukt om een partner te vinden en de biologische klok begint te tikken, dan is het laten invriezen van eicellen een optie. Maar het gebeurt steeds vaker dat ook jonge vrouwen zich melden bij medische centra om je eicellen te laten invriezen.

Lees ook
Wacht niet te lang met eicellen invriezen

Stijging

Nicole Beckers, arts voortplantingskunde bij Medisch Centrum Kinderwens vertelt AD.nl dat er een stijgende lijn in het aantal aanmeldingen is. Gemiddeld komen er 24 vrouwen per jaar op intakegesprek om eicellen te laten invriezen. Maar in 2020 steeg dat aantal naar 48. Wat het landelijke gemiddelde is, is niet bekend.

Waarom laten invriezen

Volgens haar is de gemiddelde leeftijd van de vrouwen die zich aanmelden bij Medisch Centrum Kinderwens 36,6 jaar. Volgens de arts melden vrouwen zich aan omdat ze geen partner hebben of geen stabiele relatie en die wel moeder willen worden. Ook zijn er vrouwen die de keuze voor kinderen willen uitstellen. “Ze besluiten hun eicellen in te vriezen, omdat ze dan met die eitjes later een betere zwangerschapskans hebben. Bij ziekte gebeurt dat ook, maar dan is het een heel ander verhaal.”

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen van 35 jaar of jonger zo’n 90 procent kans hebben op een levend geboren kind als ze twintig eicellen laten invriezen. Deskundigen raden dan aan om je eicellen bij voorkeur voor je 35e in te laten vriezen.

Oproep

Heb jij je eicellen laten invriezen? En wat was jouw reden? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Laat een reactie hieronder of op Facebook achter of mail naar info@babybytes.nl o.v.v. Eicellen.

Bron: AD.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50