Oproep: als je zwanger bent en te horen krijgt dat je borstkanker hebt

Oproep: als je zwanger bent en te horen krijgt dat je borstkanker hebt

Oktober is de maand waarop volop aandacht wordt gegeven aan borstkanker. En dat is maar goed ook want maar liefst 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Maar hoe zit het als je zwanger bent en je krijgt te horen dat je borstkanker hebt?

Het is iets waar je niet aan wilt denken: het ene moment ben je in de wolken omdat je te horen krijgt dat je zwanger bent, het andere moment beland je in een nachtmerrie omdat je te horen krijgt dat je borstkanker hebt.

Lees ook:
10% ontdekt symptomen zwangerschap borstkanker tijdens zwangerschap

Onderzoek

Maar liefst een op de tien vrouwen die voor hun 45e borstkanker kreeg, heeft tijdens de zwangerschap aanwijzingen daarvoor vastgesteld. Dat blijkt uit onderzoek van het Breast Cancer Care-centrum in Groot-Brittannië. Voor het onderzoek werden 496 vrouwen ondervraagd die voor hun 45e borstkanker hebben gehad. Maar liefst 10 procent ontdekte de eerste symptomen tijdens de zwangerschap of tijdens het borstvoeden.

Oproep

Voor een artikel op BabyBytes zijn we op zoek naar vrouwen die dit hebben meegemaakt en hun verhaal graag willen delen met onze lezeressen. Mail je verhaal naar chantal@babybytes.nl o.v.v. borstkanker.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50