Oppassen of gewoon vader zijn?

Oppassen of gewoon vader zijn?

Deze post van een vader en moeder ging viral. Want waarom wordt het eigenlijk vaker oppassen genoemd als de vader het doet? Deze moeder uit Kentucky begreep het niet en schreef: 

Geschokt

“Mensen zijn geschokt als ze horen dat mijn man nachtvoedingen doet om mij te laten slapen. Ze vinden het ‘lief’ dat hij mij naar een koffietent laat gaan zonder kinderen zodat ik een uurtje kan werken. Ze kunnen het niet geloven dat hij ‘oppast’ als ik ‘s avonds een rondje ga hardlopen om de dag van me af te rennen”.

Vaderschap

“Mijn man past niet op. Hij is een ouder, wat hij doet heet vaderschap. Hij kijkt niet toe, maar hij doet actief mee met opvoeden. Van de ritjes op zijn rug tot de driftbuien, hij is er. Hij laat mijn kinderen zien wat het betekent om vader en man te zijn en daar ben ik blij om… En een stuk beter uitgerust”.

Wat vind jij van de term 'oppassen' voor de eigen vader van het kind?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50