Opmerking KLM over borstvoeding valt slecht bij passagiers

Opmerking KLM over borstvoeding valt slecht bij passagiers

Een Britse moeder vroeg KLM op Twitter over het beleid omtrent borstvoeding. De reactie van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij viel niet bij iedereen in goede aarde. KLM antwoordde namelijk dat borstvoeding toegestaan is, maar dat er verzocht kan worden dat de moeder zich bedekt om andere passagiers niet te beledigen.

Opmerking

Twitter barstte los. Zo zegt een moeder dat ze niet kan geloven dat KLM zo’n opmerking kon maken. Een andere moeder zegt dat niemand haar ‘toestaat’ om borstvoeding te geven, haar baby krijgt borstvoeding wanneer ze wil. Ook werden er massaal foto’s gedeeld van vrouwen die borstvoeding aan het geven waren. 

Borstvoeding

Luchtvaartmaatschappij Easyjet haakte er meteen op in door op Twitter aan te geven dat zij borstvoeding juist ondersteunen en dat baby’s op elk moment gevoed kunnen worden. 

Vind jij dat KLM de opmerking op deze manier had moeten plaatsen?

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


 • Mamabear2

  Netjes of niet netjes, ik heb er totaal geen moeite mee. Een kindje van een vriendin van me kan niet goed aanhappen. Het lukt alleen als zij haar borst eruit gooit en dan het kindje aanlegt. Als ze zich druk moet maken over die paar seconden dat de borst zichtbaar is en dit moet bedekken (heeft ze heus wel geprobeerd), wordt haar kleintje overstuur en lukt het aanhappen helemaal niet meer. Ik weet wel wat ik liever heb in een vliegtuig: liever een paar seconden borst (niets weerhoudt je ervan de andere kant op te kijken) dan een hele vlucht een overstuur en luid krijsend kindje

 • Barbamammie79

  Ik ben absoluut voor borstvoeding.

  Maar om nou naast een blote tiet te zitten .... nee.

  Tuurlijk bij het aanleggen moet wat moet... maar daarna kan het prima een beetje netjes. Deed ik zelf ook altijd... bij mij zag je niks. Vond ik niet nodig.

  Borstvoeding komt nou eenmaal uit een borst... snap ik. Maar een borst blijft iets wat je niet zomaar in het openbaar laat zien. Alsof bv een vrijbrief is voor alles.

 • Lispeltuut

  Ik heb nog nooit iemand gezien die het niet netjes deed.

 • Lovely_me

  Ik vond het bij Mn zoon niet prettig om openbaar te voeden. Niet om de reacties van mensen, maar ik hoef niet zo perse Mn borst “out of the open” te gooien omdat het kan.

  Daarnaast vind ik dat we best wel eens wat toleranter kunnen zijn. We roepen allemaal dat we ons allemaal o zo moeten aanpassen maar als we ergens een punt van kunnen maken zoeken we gelijk (sociale) media op.

  Gewoon weer terug naar t Hollandse “We zijn zo lekker gewoon gebleven” dan worden anderen ook een stuk toleranter als het echt even een keer niet anders kan.

 • Mama-van-meisje

  Snap de ophef wel. Mochten mensen er aanstoot aan hebben is natuurlijk een subjectief. Mischien vinden discreet voeden ook wel aanstoot gevend en verwachten ze dat je met kind en al in een vuilniszak gaat zitten.

 • MamaJL

  Nou, je kunt toch gewoon discreet borstvoeding geven? Dan kun je toch gewoon je kindje voeden waar en wanneer je wil? Ik snap dit soort discussies nooit zo.

 • My-Two-Pride-and-Joys

  Ik snap het ook niet zo. Ik trek mer er ook niets van aan. Als mijn kind honger heeft dan krijgt hij te eten. En ik wil best zorgen dat niet alles zichtbaar is, vind ik zelf ook niet prettige, maar men moet niet verwachten dat ik op de wc ga zitten voeden.

Populaire topics

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50