Opgeluchte reacties na uitzending Vier Handen Op Een Buik

Opgeluchte reacties na uitzending Vier Handen Op Een Buik

Ik ben er inmiddels bijna aan gewend geraakt dat ik tijdens een uitzending van 'Vier Handen Op Eén Buik' een aantal keer met een kloppende halsslagader schreeuwend naar het scherm aan het kijken ben. Het raakt me - met name sinds ik zelf moeder ben - heel erg om te zien hoe andere aanstaande moeders roken, liters energydrank wegtikken of in een huis wonen dat meer weg heeft van een kinderboerderij. 

Ik zat dus weer met knikkende knieën voor de televisie toen gisteravond de nieuwste uitzending op was. Het ging deze keer over aanstaande jonge moeder Rosa die werd begeleid door Xandra Brood. En waar ik normaal gesproken al na de eerste drie minuten de neiging om de televisie uit de drukken moet weerstaan, bleef ik deze keer met een glimlach voor het scherm zitten. 

Behalve een enorme schuld, had Rosa alles eigenlijk wel goed op orde voor de komst van haar zoontje. Ze woonde in een kleine kamer van het Leger Des Heils, maar alles was keurig opgeruimd en de kleertjes netjes opgevouwen. Bovendien had ze een warme band met haar moeder (die niet op de hoogte was van haar schulden) en was er geen sigaret in beeld geweest. 

Positief

Ook na de geboorte van haar prachtige zoontje bleef Rosa in deze positieve vibe. Ze pakte hulp van buitenaf met beide handen aan en was gemotiveerd haar problemen aan te pakken. 

Ondanks dat Xandra Brood niet heel veel hoefde te doen, denk ik dat ze Rosa wel degelijk een extra zetje in de goede richting heeft kunnen geven. Rosa komt er wel, dat is duidelijk!

Terugkijken?

Wil je de uitzending terugkijken? Dat kan op de site van de NPO

Ook op Twitter waren er veel reacties, voornamelijk positieve deze keer!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50