Op pad met je kids tijdens Pinksterweekend

Op pad met je kids tijdens Pinksterweekend

Heel fijn, zo’n lang weekend in het vooruitzicht. En er zijn zo veel leuke dingen te doen samen met je kids. We hebben de leukste activiteiten tijdens Pinksterweekend voor je op een rij gezet.

Kermis De Klop in Utrecht

Fort aan de Klop wordt tijdens Pinksteren omgetoverd in een ware kinderkermis. Je kunt er van alles doen. Zo kun je lekker zweven in een ouderwetse zweefmolen, is er een huttendorp en aller creatieve workshops voor kinderen. Maar ook ouders wordt het naar de zin gemaakt. Want met een drankje aan de buitenbar, iets lekkers van de rollende keukens en muziek van leuke bandjes is het goed toeven!

Kermis De Klop is zondag 20 en maandag 21 mei.

Appelparade, landgoed Olmenhorst in Lisserbroek

Wat een gezelligheid voor het hele gezin op de voorjaarsmarkt tijdens de Appelparade op landgoed Olmenhorst in Lisserbroek. Er is een workshoptent, een culinair plein, creatieve exposities en heel veel kinderactiviteiten, zoals hutten bouwen.

De Appelparade is van vrijdag 18 t/m maandag 21 mei.

Dag van het Kasteel

Op Tweede Pinksterdag openen de statige kasteelpoorten open van kastelen door heel Nederland. Neem een kijkje in de vertrekken die normaal gesproken voor publiek zijn gesloten, wandel door de tuinen als een ware royal, doe mee aan speurtochten en aan vele andere activiteiten zoals spinnen en turfsteken.

Dag van het Kasteel is op Tweede Pinksterdag.

Voel je net een boer

Op Tweede Pinksterdag openen 57 boerenfamilies tussen 10 en 16 uur hun staldeuren. Ontdek waar melk vandaan komt, leef je uit op de boerenstormbaan of met de vele andere (boeren)activiteiten.

Kijk voor meer informatie op Campina Open Boerderijdagen.

Kids Sprookjes Festival

Strand Oog in Al bij Utrecht verandert op Tweede Pinksterdag in het Kids Sprookjes Festival. Er is van alles te doen. Zo kun je onder andere schat zoeken, een toverstaf of een zwaard maken, en is er een ridder- en prinsessenworkshop.

En wat zo mooi is: de opbrengst van het festival gaat naar Kika.

Wil je meer weten? Kijk op soia.nl.

Annie M.G. Schmidt Kids Weekend

20 mei is het de geboortedag van de Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt. Kinepolis eert haar in het weekend van 19 en 20 mei met het Annie M.G. Schmidt Kids Weekend. Tijdens deze dagen kun je een aantal verfilmingen van haar boeken zien. Denk aan films als Minoes, Ja zuster, nee zuster, Abeltje, Pluk van de Petteflet, Wiplala en Dikkertje Dap.

Boek je tickets via Kinepolis.nl.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50