Op een datingapp op zoek naar een serieuze relatie? Zoek een man met hond

Op een datingapp op zoek naar een serieuze relatie? Zoek een man met hond
  • in Relaties
  • 1
  • 1377
  • 05/11/2021

Datingapps zijn een handig middel om een nieuwe partner te zoeken. Maar hoe weet je nou of een vent serieus is? Uit onderzoek blijkt dat mannen die op hun profielfoto met een hond poseren, vaker op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Relatie of scharrel?

Dat zegt Maryanne Fisher, evolutionair psycholoog verbonden aan de Universiteit van Saint Mary's in Canada. Hiervoor analyseerde zij 750 datingprofielen van zowel mannen als vrouwen en vroeg de respondenten of ze op zoek waren naar een langdurige relatie of slechts een scharrel. De psycholoog heeft haar bevindingen gepubliceerd in het tijdschrift Evolutionary Psychological Science.

Gespierde lijf

De uitkomst was opvallend, maar liefst 80% van de mannen die online hoopten een serieuze relatie te vinden, hadden op hun profiel minstens één foto van zichzelf met een hond. Het waren de mannen die foto’s deelden van hun gespierde lijf, motor of boot, die vooral op zoek waren naar seks. Dit zou gaan om 5 op de 10 mannen.

Enorme verantwoordelijkheid

Volgens Fisher willen de vrijgezelle mannen met een selfie van hun hond potentiële partners laten zien dat ze betrouwbaar en verantwoordelijk zijn. “Het hebben van een hond is een enorme verantwoordelijkheid. Niet alleen financieel. Je moet het dier ook goed verzorgen, liefde en aandacht geven”, zo legt ze uit in Times of Londen.

Dog fishing

Laat je alleen niet voor de gek houden! Er zijn volgens Fisher ook veel mannen die aan ‘dog fishing’doen. Ze lenen een hond om mee op de foto te gaan om zo toch een date te scoren. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50