Ook roken e-sigaret mogelijk giftig voor kinderen

Ook roken e-sigaret mogelijk giftig voor kinderen

Het roken van een e-sigaret, het zogenaamde vaping, is een alarmerende trend. Volgens experts worden e-sigaretten vaak in het bijzijn van kinderen gebruikt, zoals thuis of in de auto.

Giftige deeltjes

Uit onderzoek van MassGeneral Hospital in de Verenigde Staten, blijkt dat ouders die vapen dit als ‘veilig’ zien en niet dezelfde voorzorgsmaatregelen nemen als bij de traditionele sigaret. In werkelijkheid stoten alle vape-producten nicotine en andere giftige deeltjes af, die in de lucht en op de oppervlakten van bekleding terecht komen.

Bijzijn van kinderen

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 750 ouder. 56 procent zegt de e-sigaret in het bijzijn van kinderen, thuis of in de auto, te gebruiken.

Tabaksindustrie

Dr. Jeremy Drehmer is bang dat de marketing voor de e-sigaret, ouders misleidt en laat denken dat het gebruik niet schadelijk is. Hij wijst op de tabaksindustrie van dertig jaar geleden: “Willen we echt 25 jaar wachten om te kijken hoe dit experiment afloopt?”

Rook jij wel eens een e-sigaret in het bijzijn van kinderen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50