Oma of opa worden? Who cares!

Oma of opa worden? Who cares!

Als je tot Generatie X behoort of je bent een Millennial, dan kan het je weinig schelen of je nu oma of opa wordt. Je hebt namelijk hele andere dingen waar je je druk over maakt... 

In tegenstelling tot de Boomers kunnen degenen van de generatie X en de Millennials zich niet zo druk maken of ze grootouders worden of niet. Uit Amerikaans onderzoek onder 3.757 ouders met kinderen jonger dat 18 jaar blijkt dat bijna de helft van de ondervraagde ouders zegt dat ze het niet belangrijk vinden of hun kind gaat trouwen en kinderen krijgt.

Baan en financiële onafhankelijkheid 

In plaats daarvan houden ze zich veel meer bezig met andere dingen in de toekomst van hun eigen kinderen. Zo vinden ze het veel belangrijker dat hun kinderen een baan vinden waar ze gelukkig van worden. En ook hopen ze dat die baan hen genoeg financiële zekerheid geeft. Zo vindt maar liefst 90 procent het belangrijk dat hun kind financieel onafhankelijk is als het volwassen is. Slechts 21 procent vindt het van belang dat hun kind in het huwelijksbootje stapt. En 20 procent vindt het krijgen van kleinkinderen belangrijk.

Zorgen

De ondervraagde ouders maken zich veel zorgen over de wereld waarin hun kinderen opgroeien. Maar liefst 40 procent is bang dat hun kind last kan krijgen van stress of een depressie. Volgens de onderzoekers komen deze zorgen vooral door de corona-epidemie en de daaruit volgende onderzoeken over de toename van mentale gezondheidsproblemen onder jongeren. 

Vind jij het heel belangrijk om later oma of opa te worden?

Lees ook:

Hartverwarmend: de eerste keet dat je (over)grootouders je kind vasthouden
Als er geen contact is tussen grootouders en kleinkinderen

Bron: Tinybeans.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Sharon

    Het maakt mij niet uit of het wel of niet gebeurd, zolang mijn kinderen maar gelukkig zijn met hun situatie (werk/partner/wonen etc)

  • Liselott

    Ik maak me ook nog niet druk of ik oma wordt: totaal niet aan de orde bij kinderen onder 18 in meeste gevallen.

    Dan is idd leuk werk belangrijker en die leuke partner daar kun je je wel zorgen over maken als je kind ouder wordt.

    Gok als je t onderzoek doet bij ouders v kinderen 20-30 jaar dat je vanzelf meer wensen krijgt voor kleinkinderen, partners, huwelijksbootjes etc..

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50