Omdat er ook fantastische schoonmoeders bestaan

Omdat er ook fantastische schoonmoeders bestaan

Iedereen kent de grapjes wel over schoonmoeders en velen weten hoe het is om zo'n 'monster in law' binnen de familie te hebben. Toch zijn er ook mensen onder ons, waaronder ikzelf, die een schoonmoeder van goud hebben. Voor die mensen en hun schoonmoeders vandaag deze ode!

Bedankt dat je zo'n te gekke zoon op de wereld hebt gezet. Zonder jou was hij niet geworden wie hij nu is en zonder jou gaf hij niet nu ons kind zulke goede dingen mee. 

Bedankt dat je zo blij was met de komst van een kleinkind. Het is te gek om te merken hoe dolgelukkig iemand kan zijn als ze hoort dat ze oma gaat worden.

Bedankt dat we altijd bij je mogen aanschuiven en je deur dus ook altijd voor ons open staat.

Bedankt dat je meedenkt over praktische zaken waar wij zelf misschien niet zo snel bij stil zouden staan. "Denk je aan de verzekeringen als de baby eenmaal geboren is?" 

Bedankt dat je afstand neemt wanneer dat nodig is, zoals tijdens de kraamtijd. Ik kon onuitstaanbaar zijn (en nog wel eens) door de hormonen en had moeite mijn kind af te geven aan wie dan ook. Jij deed nooit moeilijk, jij wachtte af, jij liet ons onze gang gaan.

Bedankt dat we zo heerlijk kunnen winkelen samen. Voor onszelf maar ook voor je kleindochter.

Bedankt dat ik zo goed mijn ei bij je kwijt kan, je altijd naar mij luistert en heel vaak juist de goede dingen op de goede momenten zegt.

Bedankt dat we zo heerlijk samen wijn kunnen drinken.

Bedankt dat je zulke heerlijke appeltaart maakt.

Bedankt dat we altijd kunnen aankloppen bij je als iemand weer uit een blouse is gescheurd. Of als een broek korter moet. Ook zonder enige moeite naai je de mooiste dingen in elkaar voor je kleindochter. Ik zeg wel zonder enige moeite, maar daar gaan bloed zweet en tranen inzitten. Dank daar dus voor!

Bedankt dat je zo trots over ons praat tegen vriendinnen en familie.

Bedankt dat ik door jou inzie dat een schoonmoeder zijn niet iets vervelends hoeft te betekenen. Ik hoop er zelf immers ook eentje te worden later.

Bedankt dat je zo'n trotse oma bent.

Bedankt!

Een aantal van deze bedankjes zullen niet specifiek voor elke schoonmoeder gelden maar zeker wel voor de mijne. Kun jij je vinden in dit lijstje of in een aantal uit dit lijstje? Aanvullen mag altijd: Waar wil jij je schoonmoeder voor bedanken?

 

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50