Obesitas ouders mogelijk oorzaak trage ontwikkeling kind

Obesitas ouders mogelijk oorzaak trage ontwikkeling kind

Kinderen van ouders met ernstig overgewicht en obesitas lopen risico op een vertraagde ontwikkeling. Onderzoekers vonden een verband tussen kinderen die hun motoriek later ontwikkelden en obese moeders.

De onderzoekers van het NIH's Eunice Kennedy Shriver instituut gebruikten de data van een eerdere studie uitgevoerd onder vijfduizend vrouwen en hun kinderen. De kinderen werden gevolgd vanaf ongeveer vier maanden tot hun derde levensjaar en in totaal zo'n zes keer gecheckt door een kinderarts.

Gewogen en ondervraagd

De moeders en vaders werden aan het begin van het onderzoek gewogen en gevraagd naar hun gezondheid. Daardoor konden de onderzoekers de gegevens van kinderen met ouders met een gewoon gewicht en kinderen met ouders met overgewicht vergelijken.

De onderzoekers concludeerden aan de hand van de cijfers dat kinderen met obese moeders 70 procent meer kans hadden om een proef die de motoriek van jonge kinderen test, niet te halen. De kinderen hadden 75 procent meer kans om de test om hun sociale vaardigheden niet te halen. Die kans werd in beide gevallen groter als beide ouders obees waren.

Meer onderzoek nodig 

Het is onduidelijk waardoor deze link ontstaat. De wetenschappers wijzen er in hun studie, gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics, op dat meer onderzoek nodig is om de reden voor het verband te achterhalen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50