O jee: poepen tijdens je bevalling

O jee: poepen tijdens je bevalling

Je wilt het niet, of misschien heb je er nooit over nagedacht dat het überhaupt kan, maar het gebeurt vaker dan je denkt: poepen tijdens je bevalling.

Je hebt weeën en je hebt het idee: ik moet poepen! Of je bent al aan het persen en ineens heb je het idee: o jee, ik ben ook aan het poepen! Het kan, en het gebeurt vaker dan je denkt. Maar ja, het hangt wel een beetje in de taboesfeer…

Lees ook:
Waarom poepen tijdens bevalling geen taboe mag zijn

Juiste spieren

Je schaamt je omdat je poept in het bijzijn van anderen. Hoe gênant! Maar het is dus heel normaal én het schijnt gezond te zijn voor moeder en baby.

“Als vrouwen poepen tijdens hun bevalling wil dat zeggen dat ze de juiste spieren gebruiken”, zegt Dr. Christine Greves. Ziekenhuizen houden niet bij hoeveel vrouwen het tijdens het bevallen overkomt, maar er wordt aangegeven dat het heel normaal is. “Tijdens het bevallen worden dezelfde spieren gebruikt als bij het ontlasten.”

Weerstand

En wat ook goed is om te weten. Als je poept tijdens de bevalling dan help je je baby bij de ontwikkeling van zijn weerstand. Die hebben pasgeboren baby’s nog helemaal niet.

Als een baby tijdens de bevalling door de vagina gaat, pikt het allerlei bacteriën op waarmee het zijn weerstand kan vergroten. Als er tijdens een bevalling ontlasting meekomt dan krijgt de baby nog meer mee om zijn weerstand te versterken.

Dus je ziet: poepen tijdens je bevalling is de normaalste zaak van de wereld en het is ook goed voor de gezondheid van je kind!

Hoe zat het bij jouw bevalling? Heb jij gepoept tijdens de bevalling?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (18) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50