Nieuw op BabyBytes.nl: Mama biecht op

Nieuw op BabyBytes.nl: Mama biecht op
  • in Moeder
  • 0
  • 1454
  • 02/11/2022

Tijd voor een nieuwe BabyBytes-rubriek waar je elke maand van kunt smullen: 'Mama biecht op', met verhalen van lezeressen die (heel begrijpelijk) anoniem willen blijven. Deze week een lezeres die onbedoeld zwanger is van een kortstondige relatie én niet een van de jongsten meer is. Wat nu? Ze stuurde een mail naar onze redactie, omdat ze heel benieuwd is wat de BabyBytes-lezeressen adviseren.

"Volgens mij ben ik nu ruim een jaar in de overgang. Ik ben zeer onregelmatig ongesteld, nog maar niet te spreken van al die andere overbekende klachten die erbij horen. Niets aan te doen, maar leuk is anders. Enige wat ik wel een voordeel vind, is dat mijn menstruatie een stuk minder is geworden. Scheelt toch een hoop ellende.

Nadeel is dat ik wel wat onvoorzichtiger ben geworden met voorbehoedsmiddelen. Hoe groot is de kans nu dat je zwanger wordt als je al last hebt van opvliegers, moodswings en heel veel andere overgangskwalen? Ik ben erachter gekomen dat die kans dus nog wel degelijk aanwezig is..."

Lees ook:

18 dingen die je als moeder maar al te graag zou opbiechten

Korte relatie

"Drie maanden geleden kwam ik een leuke man tegen en kregen we een passionele relatie. Maar toen de eerste vlinders waren verdwenen, kwamen de eerste barstjes tevoorschijn. We pasten minder goed bij elkaar dan we dachten. De relatie hebben we inmiddels op een laag pitje gezet, maar nu ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben!
Dat moment dat ik een positieve zwangerschapstest in mijn hand had... Dat zal ik niet zo snel vergeten. Het eerste wat er door me heenging was 'Hoe kan dat nou?' en het volgende moment kon ik me me wel voor mijn kop slaan dat ik niet wat voorzichtiger was geweest."

Zwangerschapstest

Ik besloot een zwangerschapstest te doen, toen ik 's ochtends een paar keer misselijk was. Dat was toch niet iets wat bij de overgang hoorde? Ik denk dat ik diep van binnen wel wist wat er aan de hand was, maar als je eenmaal bevestiging krijgt, gaan de radartjes wel draaien. Ik heb al een tiener in huis. Hoe gaat zij reageren? 'Lekker mam, je bent me voortdurend aan het waarschuwen dat ik voorzichtig moet zijn en dat ik echt aan voorbehoedsmiddelen moet doen en dan word je zelf zwanger!' Dat komt lekker over. En mijn omgeving? Hoe vertel ik het op mijn werk? Ik ben al niet een van de jongsten. Maar vooral: hoe vertel ik het hem?

Advies? Ervaring?

Ik schaam me dood; word ik zo'n 'omamoeder' op het schoolplein... Maar aan de andere kant: ik heb altijd een groot gezin willen hebben. Met de vader van mijn dochter is dat helaas niet gelukt, dus dit toch eigenlijk een cadeautje? Toch zie ik meer beren op de weg dan dat ik er blij van wordt. Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik moet doen?'

Hebben jullie advies of ervaring hiermee? Laat je reactie hieronder achter. Let op: houd het netjes en behandel elkaar met respect als je een reactie achterlaat.

Zelf iets opbiechten?

Wil je zelf iets opbiechten? Laat je verhaal achter via dit formulier. Zet erbij dat het voor de rubriek 'Mama biecht op' is.

Foto door Alena Shekhovtcova via Pexels

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50