Nieuw fenomeen: de babyshower voor de man, de dadchelor!

Nieuw fenomeen: de babyshower voor de man, de dadchelor!

Babyshowers voor zwangere vrouwen zijn inmiddels flink ingeburgerd in ons nuchtere kikkerlandje. Luiertaarten, cadeautjes, roze cupcakes: de feestjes worden steeds uitgebreider. Maar in Amerika zijn er nu zelfs al babyshowers voor mannen! Maak kennis met de dadchelor. (Al gaat het er íets anders aan toe dan bij de vrouwen…)

Volgens het platform Pinterest zijn de zoekopdrachten voor mannelijke babyshowers het afgelopen jaar met 150% gestegen! 
Vaak hebben dadchelors een grappig verkleedthema en is het buitenshuis waarbij de mannen leuke en actieve dingen gaan doen. Het heeft iets meer weg van een vrijgezellenfeest dan van een babyshower. 

Vaderschap omarmen
Vader en blogger Phil Palmer - die onlangs een ‘Dudes and Diapers’-feest kreeg - vond het een waardevolle ervaring. ‘Zwangerschap is een beetje 'n ver-van-je-bed-show voor een man. Tijdens die negen maanden gebeuren alle lichamelijke dingen van het krijgen van een kind bij de vrouw’, zegt Palmer tegen BuzzFeed. ‘Het feest gaf me het gevoel dat ik er met m’n vrienden over kon praten en me verbonden voelde met de baby voor haar geboorte.’

Scott Steinberg - professioneel spreker en auteur van de boekreeks Modern Parent's Guide - is ook een fan en zegt: 'Wat het leuke is aan de dadchelor is dat mannen het vaderschap veel actiever omarmen op deze dag.’

De (aanstaande) papa('s) aan het werk tijdens de dadchelor​

De mannelijke variant van de luiertaart ;-)

 

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Beeld: Instagram

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

2 leden zijn nu online
Aanmelden