Net bevallen vrouw, die niet van baas mocht kolven, krijgt fortuin

Net bevallen vrouw, die niet van baas mocht kolven, krijgt fortuin

Een fikse schadevergoeding voor een Amerikaanse vrouw die van haar werkgever bij Kentucky Fried Chicken niet mocht kolven tijdens haar werk. Ze krijgt daarvoor 1,5 miljoen dollar.

Toezicht

In de rechtszaak bleek dat ze alleen mocht kolven onder toezicht van collega’s of de bewakingscamera. Ook mocht ze dat maar één keer doen tijdens een dienst van tien uur. Uiteraard liep hierdoor haar melkproductie terug, waardoor ze haar kindje niet meer kon voeden.

Lees ook:
Lezeressen vertellen over kolven op het werk

Extra pauze

Klagen hielp niet, ze werd meteen gedegradeerd door haar werkgever. Van haar collega’s moest ze het ook niet hebben, die deden op hun beurt weer beklag omdat hun collega ‘extra pauze’ kreeg.

Kolfde jij op je werk?

Tags: Kolven, Werk,

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • wish2bmom88

    Ben benieuwd hoe ze bij mij op het werk dit gaan oplossen. Er is geen ruimte, geen tijd, maar ik wil wel borstvoeding geven. Ze hebben nog tot september de tijd om er over na te denken.

  • Soccer-Mom

    Ja, ik kolfde gewoon op mijn werk. Daar was een aparte ruimte voor dat voldeed aan de door de wet gestelde eisen. Nooit problemen mee gehad. Uiteraard is zo'n excessieve schadevergoeding in Nederland niet mogelijk.

  • Oemmm

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50