Nesteldrang? 6 manieren om je huis klaar te maken voor de baby

Nesteldrang? 6 manieren om je huis klaar te maken voor de baby

Natuurlijk heb je al nesteldrang to the max tijdens je zwangerschapsverlofweken, maar mocht je nog iets zoeken om je klaar huis nog meer klaar te maken voor de baby? Kijk dan eens naar deze tips! 

1. Sorteer alle babykleding

Je hebt waarschijnlijk al een hoop babykleding gekregen of gekocht. Heb je alles al gewassen en op maat gesorteerd? Kleine baby’s groeien ontzettend snel uit hun kleding, soms zitten ze na een week al op een grotere maat. Sorteer dus ook alvast de grotere maten.

2. Werk alle was weg

Er gaat nog heel veel meer was bijkomen dus zorg in de weken voordat de baby komt dat je in ieder geval de oude was weggewerkt hebt. Heb je ruimte in het washok? Dan kun je verschillende wasmanden neerzetten om de was meteen te sorteren of kleur en wastemperatuur. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk. 

3. Maak een plekje in de woonkamer voor de baby

De meeste mensen zetten de box alvast neer voordat de baby komt. Zo heeft je kindje meteen een veilig plekje om lekker te liggen en spelen als jij even bezig bent. Handige tip: maak ook meteen een plek vrij om wat luiers en andere verschoon spullen neer te leggen. Zo hoef je niet altijd naar de babykamer voor elke poepluier. 

4. Maak een veilige slaapplek in je eigen slaapkamer

Heb je de babykamer al helemaal ingericht? De kans is groot dat je kindje daar de eerstkomende weken niet gaat slapen, maar liever dicht bij zijn ouders ligt. Zet daarom ook een extra wiegje, co-sleeper of een andere veilige slaapplaats op in je eigen slaapkamer. 

5. Zorg voor een goede plek om borstvoeding te geven

Een lekkere stoel met een kastje ernaast zodat je alle spullen bij de hand hebt, is geen overbodige luxe. Vergeet het lampje niet voor tijdens de nachtvoedingen!

6. Bereid vriezer maaltijden

Als nieuwbakken ouders heb je het waarschijnlijk te druk om een fatsoenlijke maaltijd te bereiden, juist nu het zo belangrijk is dat je ook goed voor jezelf zorgt. Bereid daarom tijdens je verlof al een aantal maaltijden zodat je het alleen nog op hoeft te warmen. Zeker als je al een paar kinderen hebt rondlopen, zal je erg blij zijn als je dit gedaan hebt.

Heb jij nog tips om je huis baby klaar te maken?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50