Nederlands bedrijf wil eicellen in de ruimte bevruchten

Nederlands bedrijf wil eicellen in de ruimte bevruchten

Baby’s in de ruimte? Over een aantal jaar is het misschien de normaalste zaak van de wereld. Want het Nederlandse bedrijf SpaceLife Origin heeft plannen om in 2021 eicellen in de ruimte te bevruchten.

SpaceLife Origin is een bio-tech bedrijf dat als doel heeft om het mogelijk te maken om in de ruimte te bevallen. Ze willen eerst beginnen met het bevruchten van eicellen in de ruimte. Het plan is om in 2012 een ‘Space-Embryo-Incubator’ de ruimte in te sturen. De embryo-incubator bevat sperma en eicellen. Als het apparaat in de ruimte is, worden de eicellen bevrucht. Na vier dagen komt de incubator terug naar aarde waar de bevruchte eicellen in de baarmoeder worden geplaatst.

Lees ook:
Alternatieve manieren om te bevallen. Welke past bij jou?

Bevallen in 'space'

De volgende stap is om in 2024 een zwangere vrouw laten bevallen in de ruimte. Dr. Egbert Edelbroek: “Het is een kleine stap voor een baby, maar een grote stap voor de mensheid.”

Het is de bedoeling dat tijdens een ruimtemissie van 24-26 uur een vrouw ruim 400 kilometer boven de aarde gaat bevallen van een kind, natuurlijk in bijzijn van een deskundige medisch team.

Wij zijn heel benieuwd of dit gaat lukken!

Zou jij in de ruimte willen bevallen als dit mogelijk is?

Foto: David Besh via Pexels

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • Pebblish

  Hoewel ik het extreem gevaarlijk vind om een zwangere vrouw de ruimte in te sturen, want er gaat geregeld wat mis met die raketten om maar één van de vele gevaren te noemen, ik zou het wel superstrak hebben gevonden on Geboorteplaats: de Ruimte. Op mijn paspoort te hebben staan👽

 • Maĭka°

  Haha, ik zou dat ook tof vinden inderdaad. 🛸

 • My-Pride-and-Joy

  2014... ik heb het geloof ik even gemist dan..

  My goodness, wat is hier nu weer de meerwaarde van?

 • Soccer-Mom

  N.E.E.!

 • Maĭka°

  Ze zal dus in 2014 bevallen... Hoe ging dat?

 • Moedervanmooieknullen

  Wat een waardeloos artikel. Eerst lees je 2021 dan 2012, dan 2014, nou we leven nu toch echt in 2019, a fijn, ik vind het walgelijk en een ziek idee. Degene die hierom staan te springen mogen zich ook in het rijtje "hersenloos" plaatsen.

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50