Natuurlijke hooikoorts middeltjes voor zwangere en borstvoedende vrouwen

Natuurlijke hooikoorts middeltjes voor zwangere en borstvoedende vrouwen

De pollen vliegen door de lucht en je niest erop los. Helaas kun je als zwangere of borstvoedende moeder niet altijd medicijnen slikken, want dit komt bij je kindje terecht. Met deze tips kun je de klachten misschien wat verlichten.

Honing

Rauwe honing van een lokale imker is het beste middel tegen hooikoorts. De bijen maken immers honing van het stuifmeel waar jij een allergische reactie van krijgt. Door het eten van de lokaal gemaakte honing word je immuun voor de pollen die rondvliegen.

Quercetine

Quercetine is een flavonoïde die allergische reacties van pollen verminderd. Hooikoortspatiënten die dagelijks quercetine innemen hebben veel minder histamine in hun bloedbaan. Je vindt dit stofje onder andere in uien, bosbessen, kappertjes, boerenkool en appels. Eet dus zoveel mogelijk voedsel dat quercetine bevat.

Stomen

Verminder je allergiesymptomen, zoals niezen, een loopneus en jeukende ogen, door te stomen. Een paar minuutjes per dag is al genoeg. Je kunt ook lekkere kruiden toevoegen, zoals tijm.

Vaseline of kokosolie

Niet om te eten, maar om aan de binnenkant van je neus en op je wimpers te smeren. De pollen worden opgevangen door het vet en hebben zo geen kans om een allergische reactie te veroorzaken.

Brandnetelthee

Om de allergiesymptomen van hooikoorts af te zwakken kun je brandnetelthee drinken. Ook kamillethee en gemberthee zijn aanraders.

Houd de slaapkamerramen dicht

Houd de slaapkamer ramen zoveel mogelijk dicht, douche de pollen van je af als je thuiskomt en verschoon het bed als je vermoedt dat er toch pollen op liggen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je ‘s nachts pollenvrij bent.

Wat doe jij om hooikoortsklachten te verminderen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50