Moeiteloos je favoriete foto’s aan de wand!

Moeiteloos je favoriete foto’s aan de wand!

Plak je ze in een album, doe je ze in een lijstje of …? Wat als je al die prachtige foto’s van je kind en gezin op een mooie manier in de woonkamer wilt hebben? Lezeres Sabrina wilde voor BabyBytes iets origineels uitproberen: IXXI.

Foto’s… Ik ben zo’n type moeder die elke week honderden foto’s van haar kind maakt. Ik sla de foto’s netjes op de computer op, maar dan? Foto’s verdwijnen op de harde schijf in de hoop dat ze vanzelf in een fotoboek belanden. Helaas…zelfs de foto’s laten ontwikkelen is voor mij al een flinke stap. Het goede voornemen is er elke keer weer, maar het gebeurt gewoonweg niet. De tijd? De zin? De moeite? Tja, wat is nou moeite? Eigenlijk wordt het ons tegenwoordig makkelijk gemaakt. Je bestelt de foto’s online en haalt ze op óf ze worden zelfs thuisbezorgd.

Fotoshoot

Naast dat ik zelf elke week al zoveel foto’s van mijn eigen Saar maak, wil ik ook elk halfjaar een fotoshoot met haar doen. Kinderen veranderen in deze fase van hun leven zo snel, dat ik dat vastgelegd wil hebben. Gelukkig hebben wij inmiddels onze vaste fotograaf Talitha Cornelisse die ons, en dan met de nadruk op Saar, op een spontane manier op de foto weet te leggen. Niet statisch, gewoon onszelf. Dat is waar wij ons toch het prettigst bij voelen.

Heel veel foto’s, en dan?

Maar goed… foto’s! Hoe krijg je die op een mooie manier in je woonkamer? Er is een wens voor nog een kindje, dus daar wil ik rekening mee houden. Wil ik verschillende foto’s in een fotolijst, in mijn huis? Nee, dat vind ik te rommelig worden. Daarnaast zijn wij een jong gezin en daar mag ook best wat moderns voor in huis komen. Bij fotolijsten krijg ik toch vaak het beeld van de oude babyfoto van mijzelf bij mijn opa en oma op de kast. Jaar in, jaar uit dezelfde foto. Nee, dat wil ik niet!

En toen kwam daar op mijn Instagram bij een volger IXXI voorbij. Wow! Dit is wat ik mooi en vooral handig vind. Je kunt een nabestelling plaatsen, zodat ik bij een tweede kind ook zijn of haar foto’s kan toevoegen aan mijn IXXI. Daarnaast ben ik nogal een persoon die van afwisseling houdt. En daarom is een nabestelling (mogelijk vanaf twee kaarten) ideaal voor mij! Toevoegen en veranderen: ik houd ervan!

Persoonlijke creaties

Op Instagram en Facebook ben ik eens gaan kijken op #ixxiyourworld. Hier zag ik een hoop toffe en persoonlijke creaties. Dit wil ik ook! Moeilijk om een IXXI te maken? Helemaal niet! Zo bleek het tegenovergestelde. Wat werkt IXXI fijn. Stap voor stap wordt er via de website met je ‘meegelopen.’ Zoals ik straks hand in hand met mijn kind wil lopen, zo voelt deze website ook voor mij.

Bij stap 1 koos ik het formaat. Ik heb gekeken naar wat passend is voor bij ons in de woonkeuken. De IXXI kaarten worden in jouw formaat gezet en je kan direct beginnen met het uploaden van foto’s. Gebruiksvriendelijk kon ik de foto’s over meerdere kaarten slepen.

Keuzes! Niet mijn sterkste kant, maar door het gemakkelijk kunnen verschuiven, kon zelfs ík de juiste keuze maken. Ik schoof de foto’s naar mijn zin en keek naar welke foto er voor mij groter mocht en welke ik op één kaart wilde behouden. Zo stap 2 is gezet! ;-)

Nu kon ik in stap 3 ook de keuzes maken om een kader, filter of tekst toe te voegen. Voor de IXXI bij ons thuis koos ik voor geen van deze opties. Toch heb ik het bekeken, want nieuwsgierig zijn, zit ook in mijn aard. Wanneer je voor een tekst in jouw IXXI kiest, is het een kwestie van je lettertype kiezen en kijken waar je dit wil plaatsen. Dit werkt simpel en snel. Daar houden wij moeders van, gezien wij niet alle tijd van de wereld hebben.

Bij de vierde stap van het creëren van mijn IXXI kreeg ik weer een keuze: welke kleur kruisjes wil ik op mijn IXXI? Ik kon al een paar kleuren afvinken, dus zwart en wit bleven over. Vriendlief wil wit, ik zwart. Zo komt dat wel vaker voor… Uiteindelijk voor wit gekozen.

Het enige dat mij nu nog te doen stond was akkoord geven op mijn eigen IXXI creatie. Ik was namelijk meer dan tevreden! Gebruiksvriendelijk, duidelijk en vlot in elkaar te zetten! Daarnaast foto’s van mijn gezin op één mooi geheel vastgelegd, dat wil toch iedere moeder?

Zin om ook aan de slag te gaan?

Heb jij na het lezen van mijn blog nou ook zin gekregen om aan de slag te gaan met jouw IXXI? Ik raad het je aan! Op dit moment geldt ook nog eens een mooie korting van 15% als je jouw eigen IXXI creatie gaat maken. Gebruik hiervoor de kortingscode Babybytes15. Deze code is geldig t/m 30 juni 2018.

Een IXXI is perfect om jouw persoonlijke momenten en herinneringen aan iemand cadeau te doen. Deel jouw IXXI op jouw eigen Social Media account en gebruik daarbij #ixxiyourworld. Ik kijk uit naar alle mooie creaties!

Liefs,
Sabrina.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden