Moeder van tweeling kleedt haar kinderen altijd identiek

Moeder van tweeling kleedt haar kinderen altijd identiek

Wat is er schattiger dan één baby? Juist! Twee! Er is wat mij betreft niets zo aandoenlijk als een eeneiige tweeling, vooral als ze ook nog eens dezelfde kleding aan hebben en het verschil alleen voor de inner circle te zien is. 

De meningen zijn hierover verdeeld. Veel ouders van tweelingen kleden ze bewust niet hetzelfde, omdat ze het belangrijk vinden dat beide kinderen een eigen identiteit ontwikkelen. Door er precies gelijk uit te zien, kan het voor veel mensen moeilijk zijn om te zien dat er verschil is tussen de kinderen. Nieuw Zeelandse mama Nikki Allwood heeft hier echter haar eigen ideeën over en kleedt haar eeneiige dochters vrijwel altijd identiek. 

Kostenbesparend

Nikki vertelt: "We hebben er zeker over nagedacht dat het de ontwikkeling van de eigen identiteit van de meisjes in de weg kan staan, als we ze altijd hetzelfde blijven kleden. Daarom gaan we daar zeker ook mee stoppen als ze wat ouder worden. Maar nu de meisjes zo klein zijn, is het gewoon leuk om het wel te doen. Bovendien is het enigszins kostenbesparend: Frankie en Harper delen namelijk dezelfde basics. Ook scheelt het uitzoekwerk. Ik pak iedere ochtend gewoon dezelfde outfit, dus we zijn al snel klaar!"

Op haar Instagrampagina deelt Nikki regelmatig foto's van haar meisjes in de leukste outfits. "Veel outfits maak ik deels zelf," verklaart ze, "ik koop gewoon iets leuks bij de H&M en dan naai ik er zelf een grappig embleempje op, of doe ik er iets anders creatiefs mee. Hierdoor wordt iedere - goedkope - standaard outfit toch opeens speciaal!"

Wat vinden jullie ervan om eeneiige tweelingen hetzelfde te kleden?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (15) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50