Wrede reacties op baby met hemangioon

Wrede reacties op baby met hemangioon

De moeder van een bijna zeven maanden oude dochter, die een grote 'moedervlek' op haar gezicht heeft, heeft een krachtige blog geschreven aan degenen die niet voorbij de vlek op de wang van haar kind kunnen kijken.

In een post gedeeld op haar blog, Twelve and Six, legt Katie Crenshaw uit Atlanta uit dat haar dochter Charlie Kate werd geboren met een 'aardbeimoedervlek' - bekend als een hemangioom - op haar gezicht, die vrijwel haar hele wang bedekt. Echter, ze benadrukt dat haar dochter meer is dan alleen een moedervlek - en er geen reden is om 'medelijden' met haar te hebben.

Deel van haar unieke schoonheid

'We hoeven er niet over te praten elke keer als je naar haar kijkt’, schrijft Katie. 'We kijken verder dan de kleur van haar gezicht. Charlie is Charlie en het is een deel van wie ze is. Het hoeft niet voortdurend te worden becommentarieerd, bekritiseerd, of in twijfel te worden getrokken.' Katie zegt dat ze het niet erg vindt 'om het nieuwsgierige mensen uit te leggen', maar sommige mensen hebben de neiging om hun grenzen te overschrijden door het aanbieden van hun adviezen of de invloed die het zou kunnen hebben op Charlie in de toekomst. 'Het is een deel van haar unieke schoonheid. Het zal misschien nooit verdwijnen, en wat denk je? Het hoeft ook niet', zei Katie. 'Ik zou veel liever praten over haar nieuwste mijlpaal, haar geweldige glimlach, of hoe mooi haar ogen zijn. Ze heeft geen pijn of is niet ziek. Ze heeft gewoon een uniek iets aan haar uiterlijk.'

I got brave and made a really personal post about Charlie and her hemangioma! Link in bio. #hemangioma #hemangiomaawareness #hemangiomababy #mommyblogger

Een foto die is geplaatst door k a t i e • c r e n s h a w (@katiemcrenshaw) op

Er is geen bekende oorzaak of preventie voor hemangiomen, die een abnormale ophoping van de bloedvaten in de huid of inwendige organen zijn. Vaak gaan ze weg naarmate het kind ouder wordt. Artsen raden wel aan dat ze worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het gezwel niet het zicht of de ademhaling blokkeert.

'Draai haar om naar haar goede kant'

De moeder van twee kinderen, die ook een zoon heeft genaamd Grayson, schrijft in haar blog dat mensen vaak dingen zeggen als: 'Ik bid dat het weggaat’ of ‘arm kindje’, en ze voortdurend vragen: ‘Wanneer zal het weggaan?’ Ik heb zelfs dingen als ‘draai haar om naar haar goede kant’ of ‘jammer, ze is zo mooi anders' gehoord. Katie moedigt mensen aan om te stimuleren om te bidden dat Charlie zelfverzekerd en vol met zelfliefde opgroeit ‘hoe ze er ook uit zal zien’ in plaats van dat ze willen dat haar vlek verdwijnt.

Pesten

Katie vertelde Daily Mail Online dat ze niet het gevoel heeft dat ze Charlie ‘onrecht’ aandoet omdat ze de moedervlek niet cosmetisch laat verwijderen, omdat zijzelf ook werd gepest als kind terwijl ze er heel normaal uitzag. 'Ik denk dat we onze kinderen het beste beschermen tegen pestkoppen door ze vertrouwen in wie ze zijn te geven. Niemand wil dat haar kind gepest wordt, maar kinderen kunnen meedogenloos zijn. Ze zullen kinderen pesten vanwege hun naam, hun merk van de schoenen, of de manier waarop ze praten. Het is gewoon iets dat wel of niet gaat gebeuren.’

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Tags: Baby

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden