Moeder ‘verslaafd’ aan borstvoeding geven

Moeder ‘verslaafd’ aan borstvoeding geven

De 24-jarige Mallory Bourn die naar eigen zeggen ‘verslaafd’ is aan borstvoeding geven, zegt dat ze zich jaloers en vervangen voelt als haar peuter melk drinkt uit een fles. Ze is emotioneel gehecht aan het twee keer per dag voeden van haar dochter Blythe.

Hoewel Mallory Bourns dochter Blythe vier maanden geleden begon met voeden uit de fles, zegt de blogger uit Londen tegen DailyMail dat ze zich ‘jaloers’ voelt als ze haar niet met de borst voedt. Ook zegt ze dat het niet alleen maar ‘weirdo’s’ zijn die hun kind nog borstvoeding geven als hij/zij ouder is dan één. Mallory: 'Ik denk dat ik verslaafd ben aan de bevestiging en de nabijheid die het brengt; de krachtige verbinding. Als ik denk over het helemaal stoppen met borstvoeding voel ik me echt verdrietig. Ik ben er zo aan gehecht en kan mijn dag niet voorstellen zonder deze voedingen - hoewel ik van tevoren nooit had verwacht dat ik me er zo over zou voelen.’ En het voeden ging ook echt niet zonder problemen. Mallory zegt dat in de eerste week van haar dochters leven ze vaak huilde en schreeuwde van de pijn, terwijl haar tepels bloedden.

Jaloers en vervangen
De blogger, die zegt dat het haar bedoeling was om ‘slechts’ gedurende drie tot zes maanden borstvoeding te geven, vervolgt: ‘Het is tot nu toe een van mijn favoriete onderdelen van het moederschap, hoewel het niet zonder hindernissen en tranen is geweest - van ons beiden. Er is iets zo prachtigs aan borstvoeding, dat ik denk dat je niet kunt begrijpen, totdat je een borstvoedende moeder bent. Ik ben er gewoon nog niet helemaal klaar voor om dat vaarwel te zeggen.' Haar dochter Blythe weigerde de fles totdat ze tien maanden oud was. Mallory zegt dat ze ‘het niet kan helpen dat ze zich hierdoor een beetje jaloers en vervangen' voelt als ze dat doet. Maar ze wijst erop dat het je niet 'minder moeder maakt' als je geen borstvoeding geeft.

Mallory zegt dat ze nu begrijpt waarom sommige moeders – van wie ze eerder dacht dat ze vreemd waren - borstvoeding geven tot hun kinderen veel ouder zijn. Maar ze geeft toe dat ze hoogstwaarschijnlijk ergens in de komende maanden zal stoppen met de borstvoeding. Ze zegt: 'De mensen die me het meest aanmoedigden om borstvoeding te geven, zijn geschokt dat ik nog steeds voed, en maken grapjes dat ik een van die ‘weirdo’s’ word die hun kind nog voed als ze zeven jaar oud zijn.’

Flesvoeding maakt je niet minder moeder
'Ik schaam me niet om te zeggen dat zowat iedereen waarschijnlijk mijn borsten heeft gezien', zegt ze. 'Als je baby honger heeft, gaat dat voor. Ik ben niet Superwoman, maar ik ben trots op mijn doorzettingsvermogen en was verrast door de vastberadenheid om mijn baby te voeden met de borst. Maar het is ook belangrijk om te weten dat als je flesvoeding geeft, dat dat je niet minder moeder maakt of voorkomt dat je binding krijgt met je baby - het is gewoon anders.' Ze voegt eraan toe: 'Voel je niet onder druk gezet door familie of verloskundigen - doe wat goed is voor jou en je baby. Een zelfverzekerde, gelukkige moeder zorgt voor een gelukkige baby.'

Meer artikelen lezen op Babybytes? Like Babybytes op Facebook en volg ons op Twitter!

Beeld: Twitter Mallory

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • AnDaMiNa

    Ik heb hetzelfde maar dan anders... Als ik melk kolf, om voorraad te bouwen voor wanneer ik werk dan voelt dat als mijn goud. Altijd zekerheid dat mijn kind iets te eten heeft in de vriezer. Maar zodra het dan in de vriezer ligt... dan doe ik er werkelijk ALLES aan om het niet te gebruiken.. Zodra er eentje ontdooit moet worden dan zorg ik dat ik toch live kan voeden of vers gekolfd in de koelkast heb. Ik kan het niet helemaal plaatsen maar ik denk dat het een stukje onzekerheid is. Zolang het in de vriezer ligt heb ik garantie dat ik voedsel heb voor de baby... Sslaat nergens op maar het is echt mijn rare tik... borstvoeding is mijn vloeibare goud. (en wees maar niet bang, mijn kind krijgt alle melk als nodig - toen en straks als de baby geboren wordt- , ook als het ontdooit moet worden. het is de drempel die ik over moet, die ik omschrijf)

  • lispeltuut

    Dat herken ik!

  • tristan

    Ik vind de titel wat overdreven, maar snap wel wat ze bedoeld. Ik vond het vreselijktoen mijn dochter 9mnd ineens bijna niet meer bij mij wilde drinken, gewoon dat rustige moment van samen miste ik. Gelukkig ging ze naar 2 weken ineens weer wel drinken en toen tot 16mnd en tweede tot 25mnd. Ze zijn beide vanzelf gestopt. Ik denk dat ook vorm van loslaten is, de ene heeft moeite afscheid nemen van borstvoeding, de andere eerste keer dat kindjes naar peuterspeelzaal gaan etc.

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50