Moeder maakt vrijwillig mini-outfits voor prematuren

Moeder maakt vrijwillig mini-outfits voor prematuren
  • in Baby
  • 1
  • 14515
  • 17/11/2016

Een moeder met een missie in Amerika is een stichting begonnen onder de naam Twenty-Five and Four. Met deze stichting zorgt ze voor inimini kleertjes voor kindjes de veel te vroeg geboren zijn. Deze kindjes liggen over het algemeen vaak enkel in een heel klein luiertje in de couveuse maar daar bracht Amanda Huhta uit Tuscon, Arizona verandering in.

Drie jaar geleden beviel Amanda zelf van een prematuur kindje. Met 25 weken zwangerschap kwam haar zoontje ter wereld en bracht vervolgens 110 hele lange, slopende dagen door op de couveuseafdeling. Destijds kwam haar man, die piloot is, aanzetten met een rompertje met de tekst 'Daddy's co-pilot', super lief en schattig maar hier zou hun zoontje nog lang niet in kunnen. Zelfs niet als hij ooit nog mee naar huis zou mogen dacht Amanda. 

De tranen sprongen in Amands's ogen en ze belde haar moeder die op haar beurt achter de naaimachine kroop. Dat is waar het idee geboren werd om kleding voor de aller aller kleinsten te gaan maken en tegenwoordig gaat haar zoontje zelfs mee naar het ziekenhuis om de kleding uit de delen. Hij vindt het te gek en het gaat ontzettend goed met hem.

Niet alleen de maat is lastig!

Amanda kwam erachter dat niet alleen de kleine maat een obstakel vormt voor het maken van deze minikleding. Babytjes in de couveuse hebben namelijk veelal met ontzettend veel toeters en bellen te maken. Een draadje hier en een plakker daar. Dat moet allemaal soepel zitten en mag niet teveel weerstand bieden. Daarom is het belangrijk dat de onesies fijn zitten, soepel en makkelijk aan en uit te trekken.

Amanda maakt de kleding zo dat het heel handig sluit met klittenband en aan te doen is als een vest. Armpjes erdoor en klaar is Kees!

200 outfits

Amanda begon haar stichting alleen, maar heeft inmiddels in bijna elke staat van Amerika een vrijwilliger die haar helpt en zelfs buiten Amerika een handvol vrijwilligers. Samen zijn zij inmiddels verantwoordelijk voor zo'n 200 kleine outfits.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50