Moeder helpt eigen kindje ter wereld tijdens keizersnede

Moeder helpt eigen kindje ter wereld tijdens keizersnede

Australische moeder van vier kinderen Sarah Toyer postte een paar prachtige foto's van haar speciale keizersnede op de Facebook-pagina Birth Without Fear. Op de foto's is te zien hoe ze, gekleed in een operatielaken, op de operatietafel haar eigen zoon aanpakt tijdens de keizersnede. Met haar foto's hoopt ze andere moeders te inspireren ook de bevalling na te streven zoals zij die willen.

Het was haar droom geweest om haar kindje zelf uit haar buik aan te kunnen pakken tijdens de geboorte. Toen Sarah er dan ook achterkwam dat ze haar zoontje met een keizersnede ter wereld zou brengen, informeerde ze bij haar zorgverleners naar de mogelijkheden. Iedereen luisterde naar haar, maar vertelde haar wel dat het geheel afhankelijk was van de chirurg die op dat moment de keizersnede zo uitvoeren of haar droom werkelijkheid zou worden of niet. 

"Toen mijn zoontje's hoofd uit mijn buik stak, kon ik zelf mijn handen onder zijn armpjes doen om hem uit mijn buik te tillen. Het was een onbeschrijfelijke ervaring, die ik nooit had willen missen." vertelt Sarah. 

Sarah heeft haar verhaal en de adembenemende foto's geplaatst, omdat ze hoopt dat andere vrouwen beseffen dat het de moeite waard is om de bevalling na te streven die je graag wilt. Ook als je kindje met een keizersnede geboren zal worden, zijn er vaak opties om dit op zo'n mooi mogelijke manier te laten gebeuren. 

(Helaas geldt dit niet voor elke vrouw, soms is het door medische complicaties niet mogelijk om de bevalling te krijgen zoals die in je geboorteplan stond beschreven.)

(Bron)

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50