Moeder gaat viraal met echte, chaotische postpartum foto

Moeder gaat viraal met echte, chaotische postpartum foto

Moeders die alleen de leuke kanten van het moederschap op Instagram laten zien, heb ik niks mee. Moeder die laten zien hoe het leven als kersverse mommy er écht uitziet, vind ik pas helden. Amanda Bacon is zo’n held.

De nieuwe moeder plaatste een foto van zichzelf na de bevalling en de foto is al meer dan 100.000 keer gedeeld en 450.000 keer geliked. Het is een foto van haar man die hun pasgeboren kind vasthoudt en…. Amanda op de achtergrond met haar kont naar de camera in een heerlijk praktische, supersized mamaluier. En zo is het dus écht na de bevalling.

Moederschap uncensored
In het bijschrift, getiteld ‘Moederschap Uncensored’, legt Amanda uit waarom ze nu juist deze foto gekozen heeft voor het introduceren van haar baby aan de wereld. ‘Ik deel deze foto omdat-ie echt is. Dit is moederschap: het is rauw, prachtig, slordig en af en toe gewoon hilarisch ineen.’

Kijk, hier houden wij nou van. Eerlijkheid. Laten zien hoe het écht is. Natuurlijk is het leuk om een lieve foto van een kersvers gezin te zien, helemaal blij en gelukkig met hun kleine wurm. En ja, we willen allemaal de eerste foto zien om even in het geluk van het kersverse gezin te mogen delen.  

Maar als ik al die foto’s zie denk ik: het lijkt eerder alsof je net uit een beautysalon bent gelopen dan dat je een kind hebt gebaard. Ik zag er toch echt een stuk minder glamorous uit na mijn bevalling… Waarom willen al deze vrouwen doen alsof het een peulenschil is? En wat moet het een immense tegenvaller zijn als je voor het eerst bevalt en je dacht dat je een uur erna alweer glamorous het ziekenhuis uit zou lopen na het zien van al die picture-perfect-foto’s!

Met een beetje humor
Amanda zegt dat we alle aspecten van het bevallen en moeder-zijn moeten omarmen met inbegrip van dit soort momenten. ‘En doe het met een beetje humor. Niets laat het moederschap duidelijker zien dan een schattige baby en een enorme mamaluier.’

Deze foto is ‘rauw’ en echt. En dit is iets dat men juist moet laten zien. Niet om vrouwen bang te maken voor de bevalling of het moederschap, maar om hen te laten zien dat het anders is dan wat je ziet op tv.

Wat een held, deze vrouw.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden