Moeder draagt slechts ZES kledingstukken en bewijst dat dit genoeg is

Moeder draagt slechts ZES kledingstukken en bewijst dat dit genoeg is

Voor veel vrouwen een nachtmerrie: slechts zes kledingstukken mogen dragen, maar Frederique Gulcher, een 39-jarige moeder uit Nieuw Zeeland besloot deze uitdaging aan te willen gaan. In een tijd waarin kleding zo goedkoop is dat het met bakken tegelijk gekocht kan worden, vond deze moeder het belangrijk om terug te gaan naar wat echt belangrijk is.

De uitdaging was duidelijk: gedurende zes weken lang mag je gebruikmaken van maximaal tien kledingstukken. Frederique vond dat nog te ruim en droeg slechts zes verschillende kledingstukken. "Mensen worden uitgebuit om razendsnel en onder verschrikkelijke omstandigheden kledingstukken in elkaar te draaien, terwijl wij dat helemaal niet nodig hebben. Bovendien is de kledingindustrie zoals dat nu gaat een enorme aanslag op het milieu." Frederique geeft aan dat ze vooral door de challenge hier erg bij stilstond. 

Door mee te doen aan de challenge, bewees Frederique dat het eigenlijk heel makkelijk, én heel prettig is om weinig kleding te hebben. Gedurende zes weken maakte ze setjes van de volgende items:

- Een zwarte harembroek
- Een zwarte jurk die ook als rok gedragen kon worden
- Een kort, wit, katoenen shirt
- Een zwart shirt met een V-hals
- Een gestreept shirt met driekwart-mouwen
- Een paars-blauwe rok

Iedere dag maakte ze haar outfit af met wat accessoires en het leuke: haar collega's hadden aan het einde van de challenge niet eens dóór dat ze zo vaak dezelfde kledingstukken droeg! "Ik heb echt wel drie keer in de week hetzelfde shirt aan gehad, maar achteraf zei iedereen dat het ze helemaal niet opgevallen was!" vertelt Frederique. 

Hoe succesvol haar experiment ook was: Frederique heeft ondertussen toch weer een aantal items aan haar garderobe toegevoegd. "Zoveel als ik had, wil ik niet meer. Ik heb nu zo'n 20 kledingstukken en wissel die ieder seizoen een beetje af. Het lucht juist heel erg op om niet zo extreem veel keuze te hebben als ik had. Ik kan het iedereen aanraden!"

Bron

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

10 leden zijn nu online
Aanmelden