Moeder doet schokkende bekentenis over kindje met Downsyndroom

Moeder doet schokkende bekentenis over kindje met Downsyndroom

Claire Ferrington's zoontje Theo was drie weken oud toen ze erachter kwam dat hij het syndroom van Down had. Ondanks dat ze zielsveel van hem houdt en hem nu niet meer weg kan dénken, wil ze toch iets opbiechten.

Net nadat ze de diagnose kregen, zakte de grond onder Claire's voeten vandaan. "Ik wenste dat ik een abortus had gehad, dat hij het niet overleefd had. Ik was zelfs zo van de kaart dat ik een muur heb gestompt." Om die gedachtes schaamt Claire zich nu ontzettend. Ze zou hem voor geen goud meer in willen ruilen. 

Gedurende de hele zwangerschap was er niets aan Theo te merken. Hij kwam iedere keer met vlag en wimpel door de echo's heen. Ook tijdens de 20-wekenecho werd er niets afwijkends aan hem gevonden. 

Prematuur

Theo werd met 29 weken zwangerschap geboren. Claire ging voor een routineafspraak naar het ziekenhuis, waar werd verteld dat haar zoontje te weinig zuurstof kreeg en gestopt was met groeien. Claire vertelt dat ze het gevoel had dat haar iets werd ontnomen. Ze had zich verheugd op de laatste weken van de zwangerschap, op het inrichten van de babykamer en op het urenlang knuffelen met haar pasgeboren zoon. In één klap veranderde moest ze afscheid nemen van die wensen en omschakelen. Theo kwam daaropvolgend snel met een keizersnede ter wereld.

Acceptatie

Toen hij drie weken oud was, werd de diagnose Downsyndroom gesteld. "Ik had veel vooroordelen over het syndroom van Down. Ik vond het verschrikkelijk dat wij als ouders hier nu mee te maken kregen."

Een aantal maanden later - toen Theo al lang en breed uit het ziekenhuis was - tijdens een familievakantie in Kroatië, merkte Claire dat ze de diagnose van haar zoon had geaccepteerd. "We waren een gewoon gezin, net als elk ander gezin. Theo is een heerlijk, vrolijk mannetje." Ze vervolgt: "Ik heb medelijden met de vrouw die ik was in het ziekenhuis..."

Claire vertelt dat ze in de tussentijd veel over Downsyndroom heeft gelezen en dat ze merkt dat het haar helpt om goed geïnformeerd te zijn. "Ik zou andere moeders willen vertellen dat er licht is aan het einde van de tunnel. Het is nog steeds moeilijk om ons toekomstbeeld bij te stellen, maar Theo betekent alles voor ons. Zijn leven is niets minder waard dan dat van elk ander kind. Hij is perfect."

Bron

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50