Moeder doet schokkende bekentenis over kindje met Downsyndroom

Moeder doet schokkende bekentenis over kindje met Downsyndroom

Claire Ferrington's zoontje Theo was drie weken oud toen ze erachter kwam dat hij het syndroom van Down had. Ondanks dat ze zielsveel van hem houdt en hem nu niet meer weg kan dénken, wil ze toch iets opbiechten.

Net nadat ze de diagnose kregen, zakte de grond onder Claire's voeten vandaan. "Ik wenste dat ik een abortus had gehad, dat hij het niet overleefd had. Ik was zelfs zo van de kaart dat ik een muur heb gestompt." Om die gedachtes schaamt Claire zich nu ontzettend. Ze zou hem voor geen goud meer in willen ruilen. 

Gedurende de hele zwangerschap was er niets aan Theo te merken. Hij kwam iedere keer met vlag en wimpel door de echo's heen. Ook tijdens de 20-wekenecho werd er niets afwijkends aan hem gevonden. 

Prematuur

Theo werd met 29 weken zwangerschap geboren. Claire ging voor een routineafspraak naar het ziekenhuis, waar werd verteld dat haar zoontje te weinig zuurstof kreeg en gestopt was met groeien. Claire vertelt dat ze het gevoel had dat haar iets werd ontnomen. Ze had zich verheugd op de laatste weken van de zwangerschap, op het inrichten van de babykamer en op het urenlang knuffelen met haar pasgeboren zoon. In één klap veranderde moest ze afscheid nemen van die wensen en omschakelen. Theo kwam daaropvolgend snel met een keizersnede ter wereld.

Acceptatie

Toen hij drie weken oud was, werd de diagnose Downsyndroom gesteld. "Ik had veel vooroordelen over het syndroom van Down. Ik vond het verschrikkelijk dat wij als ouders hier nu mee te maken kregen."

Een aantal maanden later - toen Theo al lang en breed uit het ziekenhuis was - tijdens een familievakantie in Kroatië, merkte Claire dat ze de diagnose van haar zoon had geaccepteerd. "We waren een gewoon gezin, net als elk ander gezin. Theo is een heerlijk, vrolijk mannetje." Ze vervolgt: "Ik heb medelijden met de vrouw die ik was in het ziekenhuis..."

Claire vertelt dat ze in de tussentijd veel over Downsyndroom heeft gelezen en dat ze merkt dat het haar helpt om goed geïnformeerd te zijn. "Ik zou andere moeders willen vertellen dat er licht is aan het einde van de tunnel. Het is nog steeds moeilijk om ons toekomstbeeld bij te stellen, maar Theo betekent alles voor ons. Zijn leven is niets minder waard dan dat van elk ander kind. Hij is perfect."

Bron

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Caroline27

  Lijk mij wel schrikken als je na 3 weken achterkomt dat haar kindje syndroom van down heb en zo iets heb tijd nodig omdat verwerken en accepteren ik zou het er ook heel moeilijk mee hebben maar toch hou je van je kind het is je eigen vlees en bloed.

 • beamke

  Laten we eerlijk zijn. Niemand staat te trappelen om een kind met Down-syndroom te krijgen. En er wordt soms wel erg makkelijk gesproken over Down. Op tv zie je de 'goede' mensen met Down. Begrijp me niet verkeerd. Ik vind ook dat deze mensen recht op leven hebben en daarom hebben wij er ook elke keer voor gekozen om ons er niet op te laten testen. Echter laten we wel reëel zijn. Er zijn ook veel mensen met Down die onvoorspelbaar zijn en agressief kunnen zijn. Natuurlijk stort je wereld in als je hoort dat je kind Down blijkt te hebben. Je moet niet alleen je hele verwachting van hun leven bijstellen, ook je eigen leven. Hij of zij zal bijvoorbeeld nooit helemaal zelfstandig zijn. In ieder geval kan ik me haar eerste reactie heel goed voorstellen. Ik ben blij dat ze het heeft kunnen accepteren en van haar kind houdt zoals hij is.

 • nog-even!

  Wat heerlijk voor het kind dat moeder geen nipt-test heeft gedaan en dat hij er nu gewoon mag zijn!

 • Andami

  Opbiechten vind ik hier niet het juiste woord. Ze heeft een goede zelfreflectie, het is mooi dat ze zo heeft mogen groeien en nu zo enorm mag en kan genieten van haar kindje. Ik denk dat iedereens wereld even stopt als blijkt dat je kindje iets heeft, zeker als je het niet ziet aankomen. Ik vind de reactie deels wel gezond te noemen, het betekend enkel dat ze vol verwachting uit keek, ze houdt echt niet minder van hem maar had even tijd nodig. Nogmaals; ik vind het goede eerlijke zelfreflectie.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50