Moeder beweert dat ze een spoedkeizersnede kreeg nadat baby al geboren was

Moeder beweert dat ze een spoedkeizersnede kreeg nadat baby al geboren was

Een moeder uit het Engelse Leicester heeft een horrorbevalling gehad nadat haar artsen een spoedkeizersnede uitvoerden op haar toen ze dertig weken zwanger was, minuten nadat ze via de natuurlijke weg al haar kind had gebaard.

De kersverse moeder Amber Hughes zegt dat de dokters verbijsterd waren nadat ze haar onderbuik opengesneden hadden en geen baby konden vinden. Ze ontdekten twee minuten later haar pasgeboren zoon in de lakens, toen hij begon te huilen. De 21-jarige moeder had haar zoon OIlly op natuurlijke wijze gebaard op vrijwel hetzelfde ogenblik dat de artsen de keizersnede uitvoerden.

Afschuwelijke ervaring
Amber zegt tegen DailyMail dat de bevalling in Leicester Royal Infirmary afschuwelijk was. 'Ik verwachtte dat mijn lieve zoontje aan me werd gegeven, maar in plaats daarvan zag ik paniek in de ogen van de artsen. Twee hele minuten waren ze verbijsterd tot ze wat kreten uit mijn schoot hoorden en Olly in de lakens tussen mijn benen zagen liggen. Ik vroeg me af of het de medicijnen waren waardoor ik het me had verbeeld. Ik was niet alleen onnodig opengesneden, maar mijn arme kind lag ook nog alleen onder een laken. Ik heb niet eens een verontschuldiging gekregen. De dokter legde uit dat mijn baby al aan zijn afdaling in het geboortekanaal was begonnen toen ze mij opensneden en dat het een vreemde situatie was. Ik heb nu een zichtbaar litteken dat niet nodig was, en ik ben nog steeds herstellende van mijn keizersnee.'

In mei vorig jaar werd de jonge moeder gewaarschuwd door artsen dat ze een vroegtijdige zwangerschap had, na het verliezen van haar slijmprop bij 24 weken. Vier weken later, toen ze slechts 28 weken zwanger was, brak haar water en in juli, zestien dagen later, ging Amber bevallen.



Verbijsterd
Bij drie centimeter ontsluiting en bijna 36 uur weeën, vreesden artsen dat Amber niet natuurlijk kon bevallen. En vanwege haar ongeboren baby die een infectie had, voerden ze een spoedkeizersnede uit. Ze zei: 'Ik had gehoopt op een natuurlijke geboorte, net zoals bij mijn andere kinderen. Maar ze vertelden me dat ze geen keuze hadden omdat Olly niet uit zichzelf kwam en het was te gevaarlijk om hem te laten zitten. M’n man Daniel stond de hele tijd aan mijn zijde. Ik was wakker toen ze me opensneden en ik kon Daniels verbijsterde reactie zien toen er geen kind in m’n buik zat. Een nerveuze sfeer vulde de kamer,' vervolgt ze, 'ze konden mijn baby niet vinden! Ik was verdoofd, maar kon de paniek voelen. Toen we hem hoorden schreeuwen kon ik mijn tranen niet bedwingen.'

Met een gewicht van anderhalve kilo werd Olly meegenomen naar de prenatale afdeling, voordat hij een uur later overhandigd werd aan het nerveuze paar. Vijf weken later werden de moeder en de baby ontslagen uit het ziekenhuis. Olly is zo fit als elke andere baby en is een gezonde, kleine vechter.

Reactie ziekenhuis
Elaine Broughton, hoofd verloskunde voor Leicester Ziekenhuizen, zegt: ‘We waren erg ongerust over Amber en haar baby door de tekenen van infectie en haar water dat al geruime tijd geleden gebroken was. Maar de baby leek er maar niet uit te komen. De beslissing om een spoedkeizersnede uit te voeren is nooit lichtvaardig genomen, maar we dachten dat dat het beste was in dit geval. Het is duidelijk dat tussen deze beslissing en Ambers aankomst in de operatiezaal, Moeder Natuur het werk weer had overgenomen. We kijken naar de volgorde van gebeurtenissen tot in detail en zullen onze bevindingen delen met de ouders. Het spijt ons dat dit gebeurde, maar we zijn blij dat moeder en baby het goed maken.'

Vaker leuke artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50