Moeder besluit: er mogen geen mannen op mijn kinderen passen

Moeder besluit: er mogen geen mannen op mijn kinderen passen

Australische moeder van twee dochters Kasey Edwards vertelt in een opiniestuk op Daily Life dat zij en haar man ervoor hebben gekozen dat er nooit door mannen op hun kinderen gepast mag worden.

In haar stuk refereert ze aan een artikel waarin wordt beschreven dat seksueel misbruik bij kinderen vrijwel altijd gebeurt door mannen. En dan voornamelijk door mannen uit de eigen omgeving van het kind: vaders, opa’s, andere familieleden, vrienden of bijvoorbeeld leerkrachten of coaches bij een sportles.

Voorzorgsmaatregelen

Om voorzorgsmaatregelen te treffen hebben Kasey en haar man dus besloten dat er geen mannen op hun kinderen mogen passen. Zelfs de eigen opa’s mogen nooit alleen zijn met hun kleindochters. Ook laat ze haar dochter niet bij vriendinnen logeren, omdat ze dan niet in de gaten kan houden of er altijd wel toezicht is van vrouwen. Haar dochters gaan niet op zomerkamp, of naar clubjes om dezelfde reden. Een extreme maatregel, dat ziet ze zelf ook wel in.

“Zou ik liever een relaxtere moeder zijn? Ja natuurlijk! Maar voor mij weegt het zwaarder dat ik op deze manier zeker weet dat ik er alles aan doe om mijn dochters veilig te houden…” vertelt ze.

Kinderopvang

Het verhaal van Kasey deed me denken aan de recente nieuwsberichten over de pedagogisch medewerker in Soest, die betrapt werd op het bezit van kinderporno. Verschrikkelijk heftig nieuws en ik moet eerlijk toegeven dat ik ook erg blij ben dat op ‘ons’ kinderdagverblijf geen mannen werkzaam zijn. Hoe oneerlijk dat ook klinkt, want er zullen vast leuke, betrokken mannen zijn die met hart en ziel in de kinderopvang willen werken zonder slechte bedoelingen. Maar toch…

Hoe dan ook: Kasey’s besluit klinkt mij toch echt wat extreem. Wat vinden jullie?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (12) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50