Mireille (40): “Toch nog een keer zwanger”

Mireille (40): “Toch nog een keer zwanger”

Mireille: “39 was ik. Natuurlijk wist ik al jaren dat een kindje van ons samen er niet in zat. Tenminste niet op de natuurlijke manier. En omdat ik uit een vorige relatie al een kind had, hadden we besloten dat het goed was zo”.

IXCI

“Maar toen was ik ineens 39. Ik dacht als ik nu niks doe dan kan het nooit meer. Schoorvoetend het gesprek met mijn man aangegaan die spontaan zei: ‘Nou als jij dat echt wilt, dan gaan we ervoor’. Gelukkig kon ik binnen een maand al terecht in het ziekenhuis. Na de nodige onderzoeken bleek het zaad van mijn man zo slecht van kwaliteit dat zelfs IVF geen optie meer was. Maar gelukkig was er nog IXCI”.

Lees hier meer 'real life' verhalen...

Enorm veel eicellen

“In november ben ik begonnen met het spuiten van hormonen. Al snel liep ik krom van de buikpijn en bleek ik toch wel enorm veel eicellen te produceren. Begin december was het dan zover. De eicellen werden aangeprikt en mijn man moest zijn zaad geven. Zeven embryo’s konden de laboranten maken! Met mijn man had ik een afspraak dat als de embryo’s van goede kwaliteit zouden zijn dat er 1 embryo teruggeplaatst mocht worden. Als ze van mindere kwaliteit waren, mochten er 2 teruggeplaatst worden”. 

Teruggeplaatst

“Er was 1 embryo die goed van kwaliteit was. Op mijn verjaardag is deze teruggeplaatst. Zo spannend dat ik zelf nog niet naar het toilet meer durfde. Na een week ontving ik een telefoontje met het trieste nieuws dat de overige zes embryo’s het niet hadden overleefd. Nog voor ze ingevroren zouden worden waren ze al dood. Dan schrik je toch wel even want wat als deze niet aan zou slaan en ik niet zwanger zou zijn…” 

Lees hier meer artikelen in de categorie 'kinderwens'...

Zwangerschapstest

“Op 24 december deed ik mijn eerste zwangerschapstest. Ja hoor, ik bleek zwanger! Op mijn 40ste werd ik nog een keer mama! Ik ben nog steeds super blij met de keus die ik toen gemaakt heb. En dat ik geen jonge mama meer ben steekt soms wel, vooral door opmerkingen van klasgenootjes van mijn dochter. Ik ben gelukkig, mijn dochter is gelukkig en ik heb mijn man de gelukkigste papa van de wereld gemaakt.”

Dit verhaal is anoniem ingezonden via het contactformulier onder het artikel.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Paprikaplantje

    Ixci??

    Intra Cytoplasmatische Semen Inseminatie? ICSI?

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50