Miranda (31): ‘Opeens was daar de mannelijke verloskundige’

Miranda (31): ‘Opeens was daar de mannelijke verloskundige’

“Toen we naar het ziekenhuis gingen omdat ik ingeleid werd, vroegen ze of het de eerste was”, vertelt Miranda (31). “Nee. Het was de derde. Bij de eerste werd ik ook ingeleid en dat duurde 56 uur. De tweede kwam spontaan in zes uur. ‘Die derde moet lukken in vier uur’, dacht ik”.

 

Centimeters kropen voorbij

“Ook mijn verloskundige dacht dat het wel goed zat. ‘Jij bevalt nog in mijn dienst’, zei ze. Na acht uur was de baby er nog niet en de centimeters kropen voorbij. Bij 4 centimeter vroeg ik toen toch om de pijnstilling. Die kreeg ik. De verloskundige zei nog: ‘Jammer, had je graag nog in mijn dienst gehad’”.

Wisseling van wacht

“Ze was net weg en de persweeën begonnen. Ja hoor, wisseling van de wacht! Opeens stonden er vier personen in m’n kamer en ik lag half persend op een stoel. En daar was hij uit het niets, de mannelijke verloskundige… Ja, een beetje schaamte had ik wel maar op dat moment dacht ik: ‘Die kleine moet eruit…’”

Lees meer bevallingsverhalen.

Paparazzi

“Dan roept de mannelijke verloskundige door de kamer: ‘Hooo, stop!’ Ik schrok een beetje, maar toen vroeg hij: ‘Willen jullie foto’s van de bevalling?’ Nog nooit over nagedacht dus doe maar, verwijderen kan altijd nog. Als een echte paparazzi stond hij met de telefoon van m’n vriend foto’s te schieten. Hier en daar een lolletje tussendoor. Het is oprecht de leukste bevalling ooit geworden”.

Nog een keer

“We moesten een nachtje blijven omdat de kleine meid een beetje aan de zware kant was en hij kwam ons die avond en de dag erna nog even bezoeken om te vragen of alles goed ging. Als ik het nog een keer zou doen, zou ik vanaf het begin af aan bij deze mannelijke verloskundige willen zitten”.

Schaamte voorbij

“Hij keek er net een beetje anders tegenaan dan de vrouwelijke collega’s. Eerlijk gezegd beviel me dat meer dan prima nadat mijn schaamte met een geweldige grap voorbij was”.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50