Mijn (beauty) ochtendroutine met een baby, elke dag om 8:15 klaar voor vertrek

Mijn (beauty) ochtendroutine met een baby, elke dag om 8:15 klaar voor vertrek

Elke doordeweekse ochtend ben ik om kwart over acht helemaal ready to go, ook als ik helemaal de deur niet uit hoef. Een aantal maanden geleden merkte ik nog dat ik mezelf heel makkelijk op de laatste plek zette, vooral op de dagen dat ik niet moest werken. Dan ging mijn vriend fris de deur uit naar zijn werk, was mijn dochter Rosie helemaal verschoond, gevoed en aangekleed en liep ik nog steeds in mijn pyama.

Nu ben ik echt een ochtendmens geworden. Ik benut mijn ochtend het liefst optimaal, ook als ik niet naar mijn werk ga. Vroeger zou je me bijvoorbeeld echt niet om kwart voor negen in de supermarkt zien lopen, maar nu vind ik het juist praktisch om zo vroeg mogelijk de boodschappen in huis te hebben. Gelukkig hebben wij thuis een natuurlijk tot stand gekomen ritueeltje waardoor iedereen ongeveer een uurtje na het wakker worden klaar is.

7:00

De wekker gaat af en Rosie wordt hier ook altijd wakker van. Dan maak ik snel een fles voor haar en leg ik haar bij ons in bed om het flesje te geven. Zo hebben we altijd een gezellig begin van de dag.

7:10

Helaas ga ik eruit om te douchen. Ik leg nog even de kleren die Rosie die dag aan doet klaar op de commode. Ik douche altijd maximaal tien minuten. Vliegensvlug wassen, scheren en afdrogen. Mijn haren was ik niet dagelijks. Als ik mijn haar was doe ik dat meestal ‘s avonds, zodat ik ‘s ochtends geen gedoe heb met föhnen en stijlen.

7:25

Als ik de badkamer uit kom is Rosie verschoond en meestal ook aangekleed door mijn vriend. Nu kan ik me aankleden en kan hij gaan douchen. Tip: onder de douche of de avond ervoor bedenken wat je aandoet, dan sta je niet een kwartier bij je kledingkast te twijfelen.

7:35

Ik kijk even wat er in huis is aan ontbijt en maak dat klaar. Ondertussen zet ik de waterkoker aan voor Rosie’s pap. Zij is lekker met haar speelgoed aan het spelen en mijn vriend kleedt zich aan. Als ik mijn eten klaarmaak, bereid ik ook meteen Rosie haar pap.

7:45

Ik kan ontbijten en laat Rosie’s pap afkoelen. Tijdens het ontbijt doe ik altijd mijn make-up. Ik gebruik foundation, een wenkbrauwpotlood en mascara en ben hier heel handig en snel in geworden.

7:55

Als ik niet hoef te werken geef ik Rosie pap. Als ik wel moet werken geeft mijn vriend het, want die moet iets later van huis en dan heb ik tijd om al mijn spullen nog snel bij elkaar te rapen voor ik weg moet.

8:15

Iedereen heeft gegeten, is aangekleed en klaar voor vertrek.

Hoe laat staan jullie op? Hoe lang duurt jullie ochtend routine?
 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50