Meneer de Uil maakt comeback

Meneer de Uil maakt comeback

Jeugdsentiment en nu leuk voor je eigen kinderen: Meneer de Uil! Vijftig jaar na de uitzending van de eerste tv-aflevering maakt het wijze beestje samen met vele van zijn vriendjes uit het Grote Dierenbos zijn comeback. En hoe!

Er is een nieuw boek, een tentoonstelling én er komt een film! Ook op televisie zal de legendarische serie weer te zien zijn, want er staan 52 afleveringen van De Fabeltjeskrant gepland, al is nog niet bekend welke zender de kinderserie gaat uitzenden. Maar eerst is er de film, die vanaf 19 december in première zal gaan: De Fabeltjeskrant en de grote Dierenbos-spelen.

Lees ook:
Hilarisch: weer een kind dat een live tv-interview verstoort

Metamorfose

De dieren hebben wel een metamorfose ondergaan, want zoals ze er vroeger uitzagen, van vilt, dat is niet meer van deze tijd. Daarom is er nu gekozen voor computer-animatie in 3D.

50-jarig bestaan

De eerste aflevering van de Fabeltjeskrant werd uitgezonden op 29 september 1968, dus alle reden voor een feestje aankomend weekend. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan is er een speciaal jubileumboek uitgebracht: ‘Hallo, Meneer De Uil’.

Zaterdag 29 september opent er in Rotterdam een tentoonstelling: Fabeltjesland, waar je meer dan veertig originele poppen en decors kunt bewonderen.

Bron: NRC
Foto: Youtube

 

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Gerelelateerde artikelen


Dora gaat naar de bioscoop

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50