Melissa (27) zit in het ICSI traject: Wij proberen al vijf jaar een kindje te krijgen

Melissa (27) zit in het ICSI traject: Wij proberen al vijf jaar een kindje te krijgen

Het lijkt soms wel alsof iedereen snel en spontaan zwanger wordt, maar er zijn genoeg koppels waarbij dit helemaal niet makkelijk gaat. Dit geldt ook voor de 27-jarige Melissa en haar man Michael. Zij proberen al vijf jaar een kindje te krijgen. 

Huisarts

Over het algemeen geldt het advies dat je een jaar lang probeert om zwanger te worden en dan contact opneemt met de huisarts. In 80% van de gevallen ontstaat een spontane zwangerschap binnen een jaar (bron: Freya)

Inseminatie

Nadat ze het zelf eerst hebben 'geprobeerd' en een zwangerschap uitblijft, zijn Melissa en Michael doorverwezen naar de gynaecoloog: “We hebben toen zes keer inseminatie behandelingen gehad maar ook dit leverde geen zwangerschap op”.

ICSI

Toen kwamen ze in het ICSI-traject terecht…: “Inmiddels hebben we acht terugplaatsingen gehad, twee daarvan waren gelukt maar ook alweer heel snel mis gegaan. Beide keren kreeg ik een miskraam met ongeveer vijf weken”.

Duitsland

Omdat er maar een bepaald aantal behandelingen vergoed worden, hebben Melissa en Michael nog 1 poging over: “Deze poging willen we in Duitsland gaan doen. Daar doen ze ook meer onderzoek dus we hopen dat onze wens dan eindelijk uit komt!”

Heb jij ervaring met het ICSI-traject?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • 4kiddies

    Wij nu ook icsi voor het eerst.. maar lees overal ook idd over die vergoeding, is dat per jaar die vergoeding? Of is dat altijd zo.

  • Joyce1982

    Heel veel succes! Ik hoop dat jullie wens uitkomt. Hier een mama van 3 ICSI meiden (5.5, 3 en 1). Alle 3 uit onze 2e poging.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden